Een nieuw natuurpad in Khao Yai markeert 160 jaar banden tussen Thailand en Duitsland

NAKHON RATCHASIMA:- In het Nationaal park Khao Yai is eerder deze week een nieuw natuurpad geopend, dat 160 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Thailand en Duitsland markeert.

De 3,4 kilometer lange route, die de Orchid Cliff van het park en de Haew Suwat-waterval met elkaar verbindt, is ontwikkeld in een samenwerking tussen het Thaise Departement van nationale parken, afdeling Fauna en Flora, de Duitse ambassade, B Grimm Power en Amata Corporation.

Er zijn watervallen aan beide uiteinden van het pad, dat langs een kreek, bamboebossen en groenblijvende bossen loopt.

 In het droge seizoen zijn langs de route formaties van oude vulkanische rotsen te vinden, naast een verscheidenheid aan bloeiende wilde orchideeën in april op de klif, die zijn naam dankt aan de bloem.

Een wandeling over het prachtige natuurpad duurt naar schatting twee tot drie uur.

Voormalig premier-generaal Surayud Chulanont, de Duitse ambassadeur Georg Schmidt, B Grimm-voorzitter Harald Link en Amata Foundation-voorzitter Vikrom Kromadit woonden afgelopen woensdag de openingsceremonie bij.  Ze deden ook mee aan een wandeling langs de route.

 De in Duitsland geboren Link zei dat het natuurpad de samenwerking tussen Thailand en Duitsland over het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het milieu onderstreept wanneer beide landen 160 jaar van hun banden vieren.

 “Dit is een belangrijke nieuwe route voor natuuronderzoek in Thailand.  Het is een goede coördinatie om deze speciale gelegenheid te vieren, “zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand  
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!