Een deel van de nieuwe Korat-snelweg gaat in de loop van het volgend jaar open

NAKHON RATCHASIMA:- Een 35,75 kilometer lang stuk van de nieuwe snelweg Bang Pa-in naar Nakhon Ratchasima gaat van 29 december tot 4 januari in het nieuwe jaar gratis open voor automobilisten om het verkeer op snelweg 2 te ontlasten.

Khun Chitpol Lao-an, directeur van snelweg district 2 in Nakhon Ratchasima, zei dat het gedeelte tussen de districten Pak Chong en Si Khiu tussen 29 december tot 4 januari berijdbaar zal zijn.

Op de eerste drie dagen, 29 t/m 31 December zou het open staan ​​voor uitgaande voertuigen uit Bangkok.  Chauffeurs konden 65 km voor het zwerfhondenopvangcentrum in Nong Phai Lom, district Pak Chong, de verhoogde weg oprijden en uitstappen bij het knooppunt Si Khiu.

Van 1 t/m 4 januari zou het traject open zijn voor voertuigen in de richting van Bangkok.  Automobilisten konden de snelweg oprijden bij het Si Khiu-kruispunt en uitstappen op 65 km van de Mitrapap-snelweg in het Pak Chong-district.

Chitpol zei dat om veiligheidsredenen in deze periode alleen vierwielige voertuigen zoals auto’s en pick-ups de snelweg mogen gebruiken.  Vrachtwagens, voertuigen voor het openbaar vervoer en motorfietsen zouden niet worden toegestaan.  Er wordt niet ingehaald en er geldt een snelheidslimiet van 80 km/u.

Het is automobilisten niet toegestaan ​​te stoppen op de snelweg om foto’s te maken of voor andere doeleinden.

De voorbereidingen voor de opening waren al voor ongeveer 80% voltooid.  Dit omvatte bewegwijzering bij de in- en uitgangen en de verlichting.

Hij berekende dat in het nieuwe jaar dagelijks 100.000 tot 120.000 voertuigen over de Mitrapap-autosnelweg zouden rijden, waarvan zo’n 30.000 op dit deel van de autosnelweg.

De snelweg Bang Pa-in – Nakhon Ratchasima wordt volgens de planning in 2023 officieel opengesteld voor het verkeer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!