Een 50 kilo zwaar massief gouden Boeddhabeeld zorgt voor internetsensatie in Thailand

UDON THANI:- Het nieuws dat er deze week in een een pagode in het Dhamma Chedi Museum in Udon Thani een gouden Boeddha beeld en andere heilige voorwerpen geplaatst zullen worden, ging met een behoorlijke vaart viraal onder de Thaise internetters.

Het Boeddhabeeld van 50,5 kilogram is gemaakt van 99,99 procent goud en is volgens persberichten ongeveer 100 miljoen baht waard.

Volgens een bron wacht het museum momenteel op de levering van het beeld van een fabriek in Bangkok. Ze verduidelijkten dat het gouden cijfer niets te maken heeft met het gouddonatieproject dat na de financiële crisis van 1997 werd gelanceerd.

Volgens de museumwebsite is de bouw van het Dhamma Chedi Museum voor 80-90 procent voltooid.  

Het nieuwste museum van de provincie in het noordoosten zal een van de beroemdste monniken van Thailand herdenken, Luangta Maha Bua Yannasampanno, die op 31 januari 2011 op 98-jarige leeftijd stierf.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!