Echtpaar vindt in Thailand een parel van 1 miljoen baht in hun oester

PAYAO:- Een jong Thais stel wist niet wat ze zagen, toen ze in een lokaal barbecue restaurant zich te goed deden aan een maaltje zeevruchten en in een oester een zeldzame parel ter waarde van meer dan 1 miljoen baht in één oester aantroffen.

Khun Sittidate Chaiwan vierde de verjaardag van zijn vriendin, de 27-jarige Patjariya Gatip, toen ze bijna een peperdure Melo-parel in het restaurant in de noordelijke provincie Payao had ingeslikt.

Khun Sittidate vertelde dat zijn vriendin Patjariya gegrilde gevlekte Babylon-slakken aan het eten was toen ze op iets heel hards kauwde.  Ze spuugde het uit en ontdekte een ronde oranje steen die eruitzag als een parel. Een vriend die met het stel aan het dineren was, grapte dat ze misschien miljonairs waren omdat de steen op een Melo-parel leek.

Khun Sittidate googelde op internet naar meer informatie over de steen en ontdekte tot zijn schrik dat echte Melo-parels meer dan 1 miljoen baht kosten.

De 26-jarige stuurde de edelsteen op 19 augustus om getest te worden in het testlaboratorium van Chiangmai. Het laboratorium bevestigde hem later dat de steen inderdaad een echte Melo-parel was.

Het opgewonden vriendje kondigde meteen aan dat iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van de parel contact met hem kan opnemen via zijn Facebook-account, Pound in’Dy.  Zijn vriendin Patjariya hoopt dat dit het einde zal zijn van haar geldproblemen en zegt dat ze het verkoopgeld zal gebruiken om de schuld van haar familie af te betalen.

Een Melo-parel heeft een natuurlijke pasteloranje kleur en is afkomstig van een zeer grote zeeslak die Melo Melo of Indiase voluut wordt genoemd.  Het is een van de zeldzaamste en duurste parels omdat het maar in één op de duizend slakkenhuizen te vinden is.

Een Melo-parel is te vinden in de zeeën rond slechts vier landen, Myanmar in de Andamanse Zee en de Golf van Bengalen, Vietnam in de Zuid-Chinese Zee, Thailand in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand, en Cambodja in de Golf  van Thailand.

 De prijs van een Melo-parel is over het algemeen ongeveer US $ 200.000 tot US $ 250.000 waard of tussen 6 en 7,5 miljoen baht.  Melo parels hebben verschillende tinten van lichtgeel tot oranje, de oranje parel is het duurst.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ThaiRath 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: ThaiRath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!