Duo uit Chiang Mai opgepakt voor woningdiefstal ter waarde van 76 miljoen baht

CHIANG MAI:- De politie van Chiang Mai heeft twee verdachten aangehouden voor een brutale diefstal waarbij 76 miljoen baht uit een huis werd gestolen.

De politie heeft bijna 40 miljoen baht in contanten teruggevonden, waaruit bleek dat de daders personeel van het slachtoffer waren, ingegeven door een geschil over onvolledige betaling voor verricht werk. Andere gestolen bezittingen werden in zwarte zakken weggegooid.

Bij het incident, dat plaatsvond op 11 april in de luxueuze woonwijk Mae Hia, Mueang Chiang Mai, voerde de politie een nauwgezet onderzoek uit. Ze onderzochten bewakingsbeelden van de ontsnappingsroute en locaties waar bewijsmateriaal werd weggegooid, wat leidde tot een doorbraak in het identificeren van de criminelen.

De verdachten, de 39-jarige Khun Phudis en de 45-jarige Khun Adisak, werden gevonden met bewijsmateriaal waaronder 8 miljoen baht verborgen in een blauwe koffer, en andere bedragen verborgen in verschillende containers en locaties in een logement in Nong Pa Khrang, Mueang Chiang Mai, en een huis in Suthep, Mueang Chiang Mai.

Bij ondervraging bekenden de verdachten dat ze het huis van het slachtoffer goed kenden, aangezien ze al meer dan tien jaar zaken deden met de huiseigenaar. Het slachtoffer, een aannemer en bekende levenscoach op YouTube, moest grote hoeveelheden contant geld achter de hand houden voor zakelijke transacties.

Terwijl ze het geld bewaarde, gooiden ze de andere waardevolle spullen, zoals de amuletten en het goud, weg in vuilniszakken die op straat waren achtergelaten, die de politie nu probeert terug te vinden via camerabeelden. Hoewel niet al het geld is teruggevorderd, omdat de verdachten al een deel aan goud en een auto hadden uitgegeven, gaat het onderzoek door met het opsporen van de resterende bezittingen om deze aan het slachtoffer terug te geven.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Khaosod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!