Duizenden inwoners Myanmar vluchten naar Thailand na luchtaanval

~BETER EEN GOEDE BUUR DAN EEN VERRE VRIEND~
(Van mensen in zijn omgeving kan men meer hulp verwachten)

THAILAND:- Ongeveer 3.000 Myanmarese dorpelingen uit de zuidoostelijke staat Karen zijn zondag naar buurland Thailand gevlucht nadat het leger luchtaanvallen uitvoerde. De aanvallen richtten zich op een gebied dat in handen is van een gewapende etnische groep, melden lokale media en activistengroepen.

Het leger van Myanmar voerde luchtaanvallen uit op vijf gebieden in het Mutraw-district, nabij de grens met Thailand. Onder meer een kamp voor ontheemden werd het doelwit van de aanvallen. “Op dit moment verschuilen dorpelingen zich in de jungle en meer dan 3000 van hen zijn al de grens met Thailand overgestoken om daar hun toevlucht te zoeken”, zegt een woordvoerder van een lokale organisatie die opkomt voor vrouwenrechten in een verklaring.

Het is onrustig in Myanmar sinds de militaire staatsgreep begin februari. In totaal zijn sinds de coup zeker 440 mensen gedood. De defensiechefs van twaalf landen, waaronder Nederland, hebben zaterdag in een gezamenlijke verklaring het dodelijke geweld door het leger tegen ongewapende burgers veroordeeld.

Zaterdag was de dodelijkste dag sinds de staatsgreep op 1 februari. 114 mensen zouden om het leven zijn gekomen, onder wie meerdere kinderen.

Buurland Thailand liet eerder deze maand al weten voorbereidingen te treffen voor de komst van vluchtelingen, nadat steeds meer inwoners van Myanmar vanuit de grootste stad naar het platteland vertrokken.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: HLN.be

Eén gedachte over “Duizenden inwoners Myanmar vluchten naar Thailand na luchtaanval”

  1. 12 Landen hebben dan wel een reactie gegeven maar met nul effect want ze gaan daar gewoon door met het vermoorden van de burgerbevolking waaronder kinderen. Maar verder gebeurd er dus helemaal niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!