Duitse verslaggever verzint corruptie verhaal over politie Thailand om met zijn geschreven artikel méér aandacht te krijgen

BANGKOK-BERLIJN:- Een Duitse man die vorig jaar in Pattaya werd gearresteerd omdat hij seks met een minderjarig meisje had gehad, houdt vol dat hij nooit van zijn leven een miljoen baht steekpenningen aan de Thaise politie had betaald. De man zei dat een Duitse verslaggever het verhaal uit zijn interview sensationeel gemaakt om publieke aandacht te trekken.

De politie deed in december vorig jaar een inval in een nachtclub, Cobra Beer Bar, in Pattaya op beschuldiging van mensenhandel, nadat bleek dat de club minderjarige meisjes had aangesteld voor seksuele diensten. De Britse clubeigenaar en zijn Thaise vrouw werden bij de inval gearresteerd.

De inval leidde ook tot de arrestatie van een 55-jarige Duitser genaamd Jens K., die via de bar daar seksuele diensten had gekocht. Na de arrestatie van K. maakte een Duitse verslaggever een documentaire over zijn zaak, waarin onder meer werd gemeld dat K. de Thaise politie een miljoen baht steekpenningen had betaald zodat zij de aanklacht zouden intrekken en hij naar Duitsland kon terugkeren.

Naar aanleiding van de beschuldigingen tegen de Thaise politie werd een onderzoek naar vermeende corruptie gestart. Luitenant generaal Surachate Hakparn alias “Big Joke” van de Koninklijke Thaise politie reisde op afgelopen woensdag 24 januari naar Duitsland om de daar zaak verder te onderzoeken en Jens K. te ontmoeten.

“Big Joke” vertelde dat hij de gelegenheid had gehad om de zaak met een Duitse officier van justitie te bespreken. De officier van justitie legde uit dat de Duitse autoriteiten K. bij aankomst in het land hadden gearresteerd en ondervraagd.

K. gaf tijdens het verhoor toe dat hij de nachtclub had bezocht en inderdaad seks met een meisje had gehad, maar niet wist dat het meisje jonger was dan 18 jaar. Jens zei dat hij vervolgens borgtocht had aangevraagd en naar Duitsland was teruggekeerd omdat hij een aangeboren ziekte had en zijn zaken moest regelen.

Verdraaide feiten
Jens zei dat hij de netjes de wet had gevolgd door 1 miljoen baht voor de borgtocht te betalen en geen steekpenningen had betaald aan de Thaise politie. Hij legde uit dat hij, hoewel hij verplicht was zich na het betalen van zijn borgsom bij de rechtbank te melden, dit vanwege de pandemie niet heeft gedaan.

Volgens Big Joke heeft de officier van justitie erop gewezen dat de documentaire een verkeerde voorstelling van zaken geeft van informatie die Jens tijdens het verhoor heeft onthuld. De aanklager verontschuldigde zich ook bij de Thaise politie voor de eventuele negatieve impact die de documentaire op de organisatie had gehad.

“Big Joke” meldde dat hij niet de gelegenheid heeft gehad om Jens persoonlijk te ontmoeten, maar voegde eraan toe dat de Duitse man een officiële brief achterliet waarin hij duidelijk stelde dat er geen sprake was van corruptie bij RTP, maar alleen van de desinformatie die door de verslaggever.

Big Joke voegde eraan toe dat hij alle relevante documenten van Duitsland naar Thailand zou brengen om de corruptiezaak te sluiten.

Olleke Bolleke in Europa

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!