Duikers brengen een Boeddhabeeld en andere items uit gezonken HTMS Sukhothai in Centraal Thailand boven water 

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Als onderdeel van de gezamenlijke hersteloperatie met de Amerikaanse marine zijn op de derde dag van de ramp, een Boeddhabeeld, wapens en verschillende documenten uit het in de Golf van Thailand gezonken schip, de HTMS Sukhothai.

Admiraal Veerudom Muangjin, woordvoerder van de Koninklijke Thaise Marine, verklaarde dat de ontdekking werd gedaan tijdens de inspectie van het luikgebied van de hoofdmotor door een gezamenlijk duikteam. Het plan was om op de derde dag van de operatie in vier duiken de kapiteinskamer en andere hutten te onderzoeken.

Het teruggevonden Boeddhabeeld, wapens en de documenten zijn in de buurt van de scheepsbrug ontdekt, en zullen verder worden onderzocht. 

Uit een gepubliceerde foto van het Boeddhabeeld blijkt dat het in goede staat verkeert. 

De HTMS Sukhothai zonk op 19 december 2022. Van de 105 mensen aan boord werden er 76 gered, 24 werden dood aangetroffen en vijf worden nog steeds vermist.

Admiraal Veerudom benadrukte dat de focus van de operatie van zondag lag op het onderzoeken en fotograferen van bewijsmateriaal rondom het schip. De operatie, die was opgedeeld in zes duiken, was ook bedoeld om bepaalde externe apparatuur naar de oppervlakte te brengen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!