De USS Somerset is in het oosten van Thailand gelegen, havenplaats Sattahip aangemeerd voor de Cobra Gold-oefeningen

SATTAHIP:- Als blijk van bilaterale samenwerking organiseerden functionarissen van de Amerikaanse ambassade een bezoek voor de Thaise media aan de USS Somerset (LPD 25). Dit bezoek markeerde het begin van een gezamenlijke amfibische oefening. Kapitein Michel C. Brandt, commandant van de USS Somerset, verwelkomde de Thaise delegatie hartelijk en leidde hen door een uitgebreide rondleiding door het schip dat was aangemeerd in de Juk Samet-haven in Sattahip in de provincie Chonburi.

De USS Somerset (LPD-25), een amfibisch transportdok van de San Antonio klasse binnen de Amerikaanse marine, is uitgerust met de allernieuwste technologieën die de inzet van personeel en uitrusting van het Korps Mariniers vergemakkelijken. Het is indrukwekkend schip dat tijdens operaties bijna 1.200 matrozen en mariniers kan huisvesten.

De USS Somerset, vernoemd naar Somerset County, Pennsylvania, is een eerbetoon aan de heldhaftige passagiers van vlucht 93 van United Airlines, die moedig een terroristische aanslag op 11 september 2001 verijdelden. Op het schip zijn trots de woorden ‘Let’s Roll’ afgebeeld, wat de strijdkreet van degenen aan boord van vlucht 93, naast een ‘93’-zegel, dat diende als een aangrijpende herinnering aan hun moed.

De USS Somerset wordt aangedreven door vier dieselmotoren die 40.000 pk genereren en beschikt over opmerkelijke capaciteiten, waaronder een topsnelheid van meer dan 22 knopen en volledig elektrische voortstuwing. Gewapend met geavanceerde wapens zoals rollende raketlanceerinrichtingen voor casco’s, machinegeweren van 50 kaliber en 30 mm kanonnen, is het schip 200 meter lang en 30 meter breed.

De USS Somerset zal samen met haar toegewijde bemanning en functionarissen deelnemen aan Oefening Cobra Gold 2024, die op 27 februari begint. 

Deze gezamenlijke oefening omvat marinebases in de provincies Chonburi en Rayong, evenals aangewezen gebieden die zijn bepaald door het Thaise leger. Het onderstreept het duurzame partnerschap tussen de Thaise en Amerikaanse zeestrijdkrachten, waarbij de nadruk wordt gelegd op gedeelde verplichtingen op het gebied van regionale veiligheid en stabiliteit.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: PattayaMail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!