Drugssmokkel van meer dan 6.000 amfetaminepillen onderweg naar Israël op Suvarnabhumi Airport onderschept

SAMUT PRAKAN:- Het Bureau van de controleraad voor verdovende middelen(ONCB) en de speciale Taakgroep luchthavenverbod(AITF) hebben deze week op Suvarnabhumi Airport twee pakketten met 6.040 amfetaminetabletten in beslag genomen.

“De pillen waren verstopt in de naden van zonnehoeden in pakjes die waren geadresseerd aan een Thaise staatsburger in Israël.  

De pakketten kwamen uit Laos”, zo verklaarde de secretaris-generaal van het ONCB, Mr. Wichai Chaimongkhol.  “We zijn in overleg met de ambtenaren van de controle op verdovende middelen van de Thaise ambassade in Vientiane om de afzender op te sporen.”

Mr. Wichai vertelde dat dit de tweede keer deze maand was dat ONCB en AITF pakketten met medicijnen die naar Israël gaan, hebben onderschept.

Op 16 juli vonden ambtenaren meer dan een kilo methamfetamine verborgen in drie thermoskannen.

“Voorlopig onderzoek wees uit dat de mokken op weg waren naar een kamp in Israël, waar enkele Thaise arbeiders drugs gebruiken om langer te kunnen werken”, zei hij.

Ondertussen sprak minister van Justitie, Mr. Somsak Thepsutin zijn bezorgdheid uit over Thaise arbeiders die in het buitenland drugs gebruiken, vooral in een tijd waarin er in veel landen een ernstig tekort aan arbeidskrachten is als gevolg van de Covid19 pandemie.

 “Bemoei je alsjeblieft niet met drugsmisbruik, want het zal niet alleen een slecht effect op je hebben, maar ook de bilaterale betrekkingen tussen de landen beïnvloeden”, zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!