Dringend smogalarm afgegeven voor 20 provincies in Thailand 

BANGKOK:- Het Pollution Control Department, afgekort het PCD heeft een dringende waarschuwing afgegeven met betrekking tot de gevaarlijke niveaus van PM 2.5-deeltjes in de lucht, die gevolgen hebben voor 20 provincies in Thailand.  

Het alarm roept op tot onmiddellijke actie om de ernstige luchtkwaliteitscrisis, die aanzienlijke gezondheidsrisico’s voor miljoenen inwoners met zich meebrengt, aan te pakken en te verzachten. Tot de provincies met hoge alertheid behoren grote stedelijke centra zoals Bangkok, Pathum Thani en Nonthaburi, maar ook belangrijke industriële regio’s zoals Samut Prakan en Samut Sakhon.

In een verklaring heeft de PCD een reeks stappen geschetst die moeten worden genomen om de escalerende luchtverontreinigingsniveaus te bestrijden. Deze maatregelen omvatten een strenge controle op de industriële emissies, een verbetering van het verkeersmanagement om de vervuiling door voertuigen terug te dringen, en een toename van de bewustmakingscampagnes voor het publiek. Het agentschap benadrukte ook het belang van samenwerking van zowel de publieke als de private sector bij het aanpakken van deze milieu-uitdaging.

De regering heeft snel op deze crisis gereageerd, waarbij lokale autoriteiten zijn gemobiliseerd om maatregelen ter bestrijding van de vervuiling af te dwingen. Er wordt speciale aandacht besteed aan gebieden met historisch hoge niveaus van luchtvervuiling, zoals Bangkok en de omliggende provincies. De regering promoot ook alternatieve en schonere vormen van transport, samen met strengere controles op voertuigen die bijdragen aan de luchtvervuiling.

Voor de meest actuele informatie over de luchtkwaliteit en PM2.5-niveaus in Thailand, klik op deze link www.pm25.gistda.or.th

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!