Drie Thaise verdachten in Nonthaburi gearresteerd voor het verkopen van levende tijgerwelp

NONTHABURI:- Ambtenaren van de Afdeling Nationale Parken en Crime Division hebben een groep vermeende smokkelaars gearresteerd, die naar verluidt illegaal een levende tijgerwelp op sociale-mediaplatforms te koop hadden aangeboden.

De speciale eenheid “Wild Hawk” van het departement nationale parken, afdeling fauna en flora begon een onderzoek nadat ze door de Thaise politie was gewaarschuwd dat er op sociale media (Facebook) levende wilde dieren werden verhandeld.

Er werd een undercoveractie opgezet om de welp te kopen, wat diende te geschiedden op een parkeerplaats van een warenhuis in Nonthaburi.  Daar kwam kwam de politie in contact met een Thaise man terwijl twee andere mannen zich in de buurt van de parkeerplaats bevonden.

De politie maakte zich vervolgens bekend en arresteerden drie verdachten, wier namen alleen werden onthuld als P, Tum en Tri, en namen een vier maanden oude tijgerwelp en vier mobiele telefoons in beslag.

P en Tum zouden de politie hebben verteld dat ze contact hebben opgenomen met Tri om de tijgerwelp uit een buurland te kopen om deze aan andere geïnteresseerde klanten te verkopen.  Als de handel succesvol was, zou Tri een commissie geven aan P en Tum.  Maar de polite gooide roet in het eten door deze undercoveractie te starten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Greencop
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Div. Thaise media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!