Drie gewonden, één persoon verdronken nadat olietanker aan aan de pier van Samut Prakan explodeert en in brand vliegt

SAMUT PRAKAN:- De vice-minister van Transport, khun Athirat Rattanaseth, heeft gisteren direct opdracht gegeven tot een onderzoek naar de oorzaak van de explosie en brand in een olietanker in de provincie Samut Prakan, waarbij een werknemer om het leven is gekomen.

Khun Athirat haastte zich naar de pier van IRPC Plc op Soi Suksawad 45 in het Phra Pradaeng-district van Samut Prakan nadat een olietanker, Smooth Sea II, gistermorgen om ongeveer 9.20 uur in brand was gevlogen na een explosie.

Khun Athirat wees een team van functionarissen aan om vrijwilligers te helpen bij het zoeken naar een vermiste arbeider.  Zijn lichaam werd kort nadat de minister ter plaatse was gevonden.

De minister zei dat drie andere arbeiders, die gewond raakten na de brand, naar het ziekenhuis zijn gestuurd en dat hun toestand redelijk wel is.

De vier arbeiders sprongen van de olietanker toen de explosie plaatsvond.  Drie van hen wisten naar de pier te zwemmen, terwijl de andere arbeider verdronk.

Khun Athirat zei dat hij ook een tweede team van experts had samengesteld, dat aan boord van de olietanker zal gaan om de oorzaak van de explosie te controleren en te onderzoeken.

De minister zei dat de IRPC heeft bevestigd dat de olietanker nu veilig is voor forensisch onderzoek.  De olietanker was naar verluidt leeg toen de explosie plaatsvond.

Athirat zei dat hij niet zeker wist hoe lang de experts er over zouden doen om de olietanker te onderzoeken, maar de tanker en de pier zouden voorlopig tot verboden terrein worden verklaard.

De minister verklaarde verder dat een derde team van ambtenaren zou samenwerken met districtsfunctionarissen om te controleren of 200 gezinnen in drie nabijgelegen gemeenschappen waren getroffen door giftige rook van de olietanker.

Als de mensen zouden worden getroffen, zouden de autoriteiten hen volledige hulp bieden, zo voegde Athrat eraan toe.

Ondertussen zei de hoofdcommissaris van politie van Samut Prakan, generaal Chumpol Pumpuang dat de getroffen mensen klachten kunnen indienen bij het politiebureau van Phra Pradaeng.

Ze moeten hun identiteitskaart en gezinsregistratie en foto’s van hun beschadigde bezittingen of lichamelijk letsel tonen om klachten in te dienen bij de politie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!