Dorpelingen uit Phayao in Noord-Thailand slaan de handen ineen om een ​​belangrijke brug te bouwen nadat de Thaise overheid het laat afweten

PHAYAO:- De bewoners van dit dorp hebben samen de handen ineengeslagen om een ​​belangrijke brug te bouwen nadat de autoriteiten niet uit de stoel kwam. Een betonnen brug die door het wegdepartement van Phayao stortte in, na 2020 te zijn getroffen door een plotselinge overstroming.

De kamnam (dorpshoofd), khun Somsak Kengdecha zei dat de bewoners in het gebied de brug al meer dan 30 jaar in gebruik hadden om naar hun landbouwgronden aan de overkant van het water te komen.

Hij zei dat dorpelingen de houten brug in drie jaar vijf keer hebben gebouwd en herbouwd toen de administratieve organisatie van het district Mae Lao, het SAO, “slechts in beetje voordat het helemaal onder water verdween”.

De lokale gemeenschap had de stille hoop dat een overheidsinstantie zou ingrijpen om een goede brug zou bouwen.

Het voormalig Palang Pracharath-parlementslid Thammanat Prompow inspecteerde de structuur op 5 juni en beval verwante organisaties te helpen voordat tropische storm Chaba deze maand de brug opnieuw beschadigt of breekt, maar niets van dat al. Ondanks dat khun Somsak de organisaties smeekte om hulp te bieden, werden deze smeekbeden botweg genegeerd.

De dorpelingen zijn getroffen omdat dit het oogstseizoen is, zei hij.  Zonder een goede brug zou het voor de gemeenschap moeilijk zijn om hun gewassen te verzorgen of te verzamelen.

Nu willen de dorpelingen dat overheidsorganisaties het gebied komen bezoeken en de nodige hulp verlenen, omdat ze meer hout moeten vinden om de brug te repareren telkens wanneer een plotselinge overstroming hem vernietigt. 

De dienst Landelijke Wegen zei daarvoor een aanvraag om geld te hebben ingediend. Het verwacht dat het budget van 16-17 miljoen baht in 2023 wordt goedgekeurd voor de bouw van een 80 meter lange brug.

De afdeling Landelijke Wegen heeft de dorpelingen gevraagd te wachten, aangezien de afdeling al een dringende aanvraag naar de hoofdvestiging heeft gestuurd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!