Dorpeling tijdens het zoeken naar paddestoelen in Noordoost-Thailand door een wilde olifant gedood 

NAKHON RATCHASIMA:- Een dorpeling is eerder deze week gedood bij een aanval door een wilde olifant terwijl de man in een nationaal bosreservaat in het district Khon Buri in deze noordoostelijke provincie op zoek was naar paddenstoelen 

Luitenant-kolonel Pasit Jitprasert, hoofdrechercheur van de politie van Khon Buri, liet weten dat het incident plaatsvond in het bos ten oosten van Ban Sap Charoen, in tambon Khok Krachai van Khon Buri. 

Na ontvangst van de melding van khun Wanlop Amrung, de kamman van Ban Sap Charoen, leidde politieluitenant-kolonel Pasit Jitprasert een team van politie, een medisch medewerker van het Khon Buri-ziekenhuis en leden van een reddingseenheid om ter plaatse de situatie te onderzoeken.

Het team vond de 59-jarige khu. Sompong Phutjapo, uit het tambon Chorakhehin van Khon Buri, dood liggend onder een boom. Hij had overal blauwe plekken en enkele van zijn ribben waren gebroken als gevolg van een krachtige klap tegen de boom. Overal in het gebied waren voetafdrukken van olifanten te zien.

Een zoon van khun Sompong vertelde de politie dat hij en zijn vader rond 05.00 uur het bos ingingen om naar paddenstoelen te zoeken. Rond 9.00 uur kwamen ze een wilde olifant tegen en vluchtten in verschillende richtingen. Zijn vader rende echter tegen een boom aan terwijl de olifant van achteren op hem afstormde. Sompong raakte ernstig gewond en stierf kort daarna. Zijn lichaam werd voor autopsie naar het Maharat Nakhon Ratchasima-ziekenhuis gestuurd.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Korat Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!