Door de Covid19 pandemie zullen de waterreservoirs van Pattaya in de nabije toekomst weer vol raken

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- De aanhoudende vraag naar water in Pattaya is tijdens de pandemie van het coronavirus nagenoeg opgedroogd, nu hotels, waterparken, bars, zeepachtige massagesalons en andere toeristische attracties zijn gesloten en mensen die er vroeger werkten de stad hebben verlaten.

Doordat het water niet meer in deze kustplaats tijdens de voortdurende pandemie niet meer rijkelijk stroomt, kan de provinciale water maatschappij water tijdens dit regenseizoen opslaan en de infrastructuurprojecten gaan versnellen.

De manager van het PWA in Pattaya, khun Chaitat Eidsang verklaarde dit weekend dat de vraag naar water sinds de pre-pandemische tijd met bijna 40 procent is gedaald.  Dat geldt ook voor het financiële inkomen van het overheidsbedrijf, zo merkte hij op.

Twee factoren tijdens de Covid19 pandemie zorgen voor de verminderde vraag naar water: de sluiting van hotels, waterparken, zeepachtige massagesalons en andere toeristische attracties, en de uittocht uit Pattaya van Thais die er vroeger werkten.

Hoewel de financiële malaise het budget van de PWA heeft aangetast, heeft het het nutsbedrijf ook de kans gegeven om bouwprojecten te versnellen, zoals het leggen van nieuwe pijpleidingen onder de parallelle spoorweg en Highway 331. 

Met minder vraag kan de waterdruk worden verlaagd, waardoor sneller pijp reparaties in de gebieden gerealiseerd kan worden, zo vertelde khun Chaitat.

Het nadeel is dat de bedrijfsinkomsten drastisch tot 40 procent gedaald zijn, terwijl het voordeel er uit bestaat dat de waterreservoirs zich weer gestaag gaan vollopen.

Vóór Covid-19 gebruikte het gebied van Pattaya 250.000 kubieke meter water per dag.  Dat is nu gedaald tot 150.000.

Khun Chaitat schat dat de reservoirs tegen het volgende droge seizoen voor 80 procent vol zullen zijn, genoeg om heel 2022 door te komen zonder zorgen te maken over tekorten.

Om de uitspraak van Willem van Hanegem (niet die van Johan Cruijff) uit de kast te halen…….zo heeft ieder voordeel ook zijn nadeel!

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!