Dolfijn op het strand van Phang Nga aangespoeld, waarschijnlijk door de sterke golfslag

PHANG NGA:- De bewoners op dit eiland ontdekten eergisteren een aangespoelde dolfijn de kustlijn aan, één van deze mensen tipte de Koninklijke Thaise Marine, al snel daarna kwamen er functionarissen van de marine en het Sea Turtle Conservation Centre ter plaatse.  De dolfijn werd vervolgens overgebracht naar het Phuket Marine Biological Centre in het belangrijkste stadsdistrict van Phuket.

Aangenomen wordt dat de dolfijn is aangespoeld op Kuek Kak Beach in het Takua Pa-district van Phang Nga als gevolg van sterke golven, aangezien het vroege moessonseizoen in Thailand de afgelopen week bijzonder sterk was langs de Andaman-kust en Phuket-gebieden.  

De toestand van de dolfijn is nog niet gemeld, alleen dat hij nog leefde toen het incident vandaag werd gemeld.  De dolfijn is 1,5 meter lang.

Vorige week spoelde er een zeeschildpad aan op het zand van Kata Beach in Phuket door sterke golven.  Het Department of Marine and Coastal Resources arriveerde ter plaatse nadat een hotelpersoneel hen had gewaarschuwd voor de worstelende kleine snapper.  

De DMCR-functionarissen ontdekten dat de vinnen van de schildpad gewond raakten doordat de schildpad verstrikt raakte in kapotte visnetten.  Ze merkten ook dat de schildpad uitgedroogd was.

De functionarissen brachten de schildpad naar een dierenopvangcentrum in het Phuket Marine Biological Center en verwachtten dat het jonge zeedier volledig zou herstellen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket Express 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Phuket Express

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!