Dodenaantal na het zinken van de HTMS Sukhothai in Thailand stijgt naar 18

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Een week na de schipbreuk van een schip van de Thaise marine, zijn opnieuw drie lichamen geborgen. Daarmee is de dodentol opgelopen naar achttien slachtoffers. Van de 105 opvarenden van het schip worden er intussen nog elf vermist, meldt de marine zondag.

De HTMS Sukhothai zonk in de nacht van 18 december in de Golf van Thailand. Het ongeval vond plaats op 37 kilometer van de Thaise kust, ter hoogte van het district Bang Saphan. Als gevolg van het sterke getij zou het elektrisch systeem van het patrouillevaartuig beschadigd zijn geraakt, waardoor de machines van het schip stilvielen. 

Er werd een grootschalige reddingsoperatie gestart, en zo’n 76 bemanningsleden konden worden gered.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:  Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Belga.com

Eén gedachte over “Dodenaantal na het zinken van de HTMS Sukhothai in Thailand stijgt naar 18”

  1. Iedere keer een andere reden volgens mij is er dus water het schip in gelopen waardoor toen er genoeg water binnen boord was de elektrische installatie de geest heeft gegeven waardoor het schip stuurloos werd en toen door een flinke golf te zijn geraakt waardoor al het water naar een kant ging en het schip daardoor kapseisde en het op een kant kwam te liggen waardoor er nog meer water binnendrong wat het schip deed zinken.Ik ben een oud marine machinist en heb met een Nederlandse jager in de straat van Messina stuurloos rond gedreven in een storm nu dan weet je niet wat je overkomt zo te keer ga je,wij hebben het er gelukkig levend afgebracht omdat we kans zagen om de voortstuwing weer op gang te helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!