Dode doejong op het strand Sattahip aangespoeld

SATTAHIP:- Gisteren is er een doejong (zeekoe) dood op het strand van Nang Ram in Sattahip aangetroffen. De dode doejong is gevonden door leden van het Centrum voor het behoud van zeeschildpadden van de Koninklijke marine.

Volgens de functionarissen was de doejong ongeveer tien jaar oud, woog 200 kilogram en was twee meter lang. De twee voorvinnen waren aan het ontbinden, maar de doodsoorzaak was nog onbekend, zeiden de functionarissen tegen lokale media.  

“Deze doejong zat in dezelfde kudde die zich met zeegras voedde in Sattahip Bay.  Duikers en toeristen zagen ze de hele tijd”, aldus de functionarissen.

De functionarissen voegden eraan toe dat de Koninklijke Thaise Marine probeerde de inwoners van Sattahip regelmatig te waarschuwen voor de situatie van de doejong-bevolking, maar dat sommige vissersboten de wet nog steeds overtreden door de Sattahip-baai binnen te dringen om te vissen, waardoor het leven van de doejongs op het spel stond.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: 77khaoded 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: 77khaoded

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!