Districtshoofd van  Lopburi roept hogere macht aan om te bewijzen dat er geen ‘krasua-geesten’ rondwaren 

LOPBURI:-In een laatste poging om te bewijzen dat ‘krasue-geesten’ niet bestaan, besloot een districtshoofd in de provincie Lopburi hulp te zoeken bij gezaghebbende mensen, zoals de gouverneur van de provincie.

In een dringende brief aan de gouverneur schreef het districtshoofd Phitsanu Praphathanan dat dorpelingen in verschillende delen van Muang en aangrenzende Tha Wung-districten in paniek zijn geraakt nadat een dorpeling beweerde een “krasue-geest” te hebben zien ronddwalen.

Het districtshoofd zei dat wat de dorpelingen dachten dat een geest was, eigenlijk een kippendief was die het masker van een oude vrouw droeg met lang grijzend haar en hoektanden als van beer.

De geruchten over de zogenaamde geest werden nog verergerd toen televisiestations en lokale kranten eerder op op de nieuwekar sprongen.

Veel Thais, vooral die op het platteland, geloven dat vervloekte mensen ’s nachts in Krasua-geesten veranderen. Deze geesten zweven blijkbaar in het donker om zich te voeden met de darmen en het afval van dieren.

In zijn brief aan de gouverneur zei Phitsanu dat hij een logische verklaring had voor deze ‘krasue-geest’-ontmoeting.

Hij zei dat de paniek voortkwam uit Tha Wung-inwoner khun Wichian Duangket, die zijn buren vertelde dat hij laat op een avond midden september een ontmoeting met een geest had gehad. Khun Wichian had blijkbaar beweerd de geest te hebben gezien van een vrouw met grijzend haar dat grote hoektanden liet zien toen ze naar hem glimlachte.

Phitsanu zei dat dit verhaal door veel mensen werd doorverteld en opnieuw verteld totdat het mensen angstaanjagend begon te maken.

Khun Phitsanu zei echter dat het hoofd van het dorp Moo 7, dat naast Wichian woont, een masker voor het huis vond de ochtend nadat hij naar verluidt de geest had gezien. Het masker leek op de oude vrouw beschreven door khun Wichian.

Het districtshoofd zei dat hij alle administratieve organisaties en dorpshoofden heeft opgedragen de dorpelingen te waarschuwen dat ze op hun hoede moeten zijn voor dieven in plaats van bang te zijn voor niet-bestaande geesten.

Dit verhaal over de zogenaamde krasua-geest werd echter zo’n actueel onderwerp dat de presentator van de talkshow ‘Hone Krasae’ (Going with Hot Issues) van Channel 3 besloot woensdagmiddag de kwestie op te pakken.

In deze show was khun Wichian aanwezig met presentatoren van enkele populaire tv-talkshows die zich op angstaanjagende spookverhalen stortte.

In de show hield Wichian vol dat het ding dat hij die nacht tegenkwam in niets leek op het gevonden masker. Ondertussen benadrukten twee presentatoren van programma’s met spookverhalen dat er inderdaad ‘krasua-geesten’ zijn in Thailand, en een van hen haalde zelfs een Thaise wet aan waarin deze zogenaamde geesten worden genoemd.

Een andere gastheer smeekte ondertussen het publiek om deze “krasua-geesten” met rust te laten, en zei dat het zielige personen zijn die lijden aan vloeken.

Uw nieuwsbeer slaapt vannacht met zijn hoofd onder de dekens….brrrrrrrr, is het hier eng?

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!