Digitale vliegtickets luiden in Thailandhet tijdperk van digitale ID’s in

BANGKOK:- Passagiers mogen in de nabije toekomst digitale ID’s gebruiken om hun identiteit te verifiëren bij het instappen op binnenlandse vluchten.  Khun Traisulee Taisaranakul, woordvoerster van de Thaise regering, zei dat het gebruik van digitale ID’s door de Burgerluchtvaartautoriteit van Thailand wordt toegestaan na de uitrol van de D.DOPA mobiele applicatie. 

De app D.DOPA is een mobiele applicatie ontwikkeld door het Departement van Provinciale Administratie (DPA) voor het registreren van een digitale ID. Het kan worden gebruikt op zowel de iOS- als Android- platforms. 

Ze zei dat digitale ID’s afkomstig moeten zijn van mobiele applicaties die alleen door overheidsinstanties zijn ontwikkeld, zoals D.DOPA of de DLT QR- licentie die is ontwikkeld door het Department of Land Transport. 

Screenshots en foto’s van echte identiteitsbewijzen zijn niet toegestaan vanwege het hoge risico op vervalsing, zei ze. 

Khun Traisulee zei dat de stap is om mensen toegang te geven tot diensten in zowel de publieke als de private sector via hun digitale ID, eraan toevoegend dat verschillende overheidsinstanties, waaronder de belastingdienst, óók aan de D.DOPA applicatie zijn gekoppeld voor het elektronisch indienen van persoonlijke inkomstenbelasting. 

Om een digitaal legitimatiebewijs te registreren, moeten mensen een QR- code scannen voor tweefactorauthenticatie en een toestemmingsformulier Wbp invullen. 

Het DPA stuurde eerder deze week een melding naar elk provinciaal kantoor en de Bangkok Metropolitan Administration waarin ze hun ambtenaren vertelden om geen diensten te weigeren wanneer ze een elektronisch identiteitsbewijs kregen. Dit volgt op artikel 14 van de Wet digitale overheidsdienst, die zich richt op het stimuleren van het gebruik van digitale ID in plaats van fysieke documenten. 

Volgens het ministerie van Digitale Economie en Samenleving heeft de regering zich gericht op 10 miljoen registranten voor digitale ID- systemen tegen het einde van dit jaar. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!