De worstfabrieken in Chonburi, Ayutthaya zijn op last van de voedselinspectie gesloten nadat consumenten ziek waren geworden

CHONBURI:- Thaise gezondheidsfunctionarissen hebben een landelijke voedselinspectie gelanceerd nadat mensen in verschillende provincies ziek werden na het eten van worst die was geproduceerd in een vleesfabriek in Chonburi.

Volgens de Food and Drug Administration (FDA) was Het verwerkte nitriet in vier soorten worst in de fabriek 35-48 keer hoger dan het toegestane veilige niveau.

“De FDA onderneemt juridische stappen tegen de fabriekseigenaar”, zo bevestigde de plv. secretaris-generaal van de FDA, khun Weerachai Nolwachai.

De exploitant van de fabriek riskeert tot twee jaar gevangenisstraf, een boete van 20.000 baht of een combinatie van beide.

De FDA en provinciale volksgezondheidsfunctionarissen analyseren nu 102 monsters die zijn genomen uit worstfabrieken en verkooppunten in 66 provincies, zo vertelde plv. secretaris-generaal.

Tot dusverre heeft de analyse besmetting gevonden in twee bootlegfabrieken in Ayutthaya die 13 soorten worst produceren.  De operaties in beide fabrieken waren opgeschort waarbij voor 4,3 miljoen baht aan apparatuur in beslag genomen, aldus Weerachai.

Hij voegde eraan toe dat gezondheidsfunctionarissen in provincies die grenzen aan Myanmar de opdracht hebben gekregen om lokale worstwinkels te inspecteren nadat het Myanmarese ministerie van Volksgezondheid mensen had gewaarschuwd géén n worsten uit Thailand te eten.

De FDA waarschuwde worstfabrikanten om zich strikt aan de Good Manufacturing Practice (GMP)-normen te houden om de veiligheid van de consument te waarborgen.

“Ondertussen dienen consumenten worst kopen bij betrouwbare bronnen”, zegt Weerachai.

Iedereen die onveilige voedselproducten vindt, kan de FDA-hotline bellen op 1556 of de openbare gezondheidskantoren in het hele land.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!