De wijkgemeente Nongprue van de kustplaats Pattaya huurt als eerste een particuliere vuilnisophaler in

PATTAYA:- De wijkgemeente Nongprue heeft een particuliere vuilnisophaler ingehuurd om het daar spic en span te maken.  De gemeentelijke afvalophalers die daar werkten, worden overgeplaatst naar werk in gebied 2 en 3.

Na tientallen jaren zijn eigen afval op te halen, is Nongprue in Oost-Pattaya begonnen met het gebruik van een particulier afvalverwerkingsbedrijf om afval op te halen.

Burgemeester Winai Inpitak vertelde dat zijn wijkgemeente tot dit jaar altijd verantwoordelijk is geweest voor de afvalinzameling en momenteel 11 vuilniswagens en 44 werknemers heeft.  Maar zij waren niet in staat deze klus naar behoren te klaren.

Khun Winai zei de plaatselijk gemeenteraad eindelijk heeft toegegeven dat de combinatie van oude vrachtwagens en onderbezetting ertoe heeft geleid dat te veel afval niet snel genoeg wordt opgehaald.

Dus huurde Nongprue een naamloze particuliere vuilnisophaler om hier het werk wel naar behoren te verrichten

De hoop is dat met het inzetten van extra extern personeel de vuilnisophalers in de andere gebieden nu gestimuleerd worden, hun werk serieus te nemen en dit naar behoren te verrichten.  Zo niet, beloofde Winai, dan zouden alle vuilnisophalers van de lokale overheid worden ontslagen en zouden particuliere aannemers het werk krijgen.

Het huidige bedrijf kreeg een jaarcontract dat inging op 1 januari en na zes maanden wordt geëvalueerd.

Tot nu toe, zei Winai, waren ambtenaren tevreden met de eerste resultaten.  Vanwege onbekendheid met het landschap miste het bedrijf enkele steegjes en binnenwegen, maar corrigeerde snel hun ophaalplan zodra de omissies werden opgemerkt, zei hij.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!