De taxitarieven in Bangkok zijn vanaf vandaag verhoogd

BANGKOK:- Vandaag zijn na 30 jaar de taxitarieven in Bangkok verhoogd van van 35 Baht naar 40 Baht. De prijsverhoging, die geldt voor in Bangkok geregistreerde taxi’s met niet meer dan zeven zitplaatsen, zou vandaag ingaan, zo berichtte de Thaise Staatscourant gisteren.

Het is echter mogelijk dat passagiers de tariefverhoging niet onmiddellijk opmerken, aangezien de taximeters op Bang Sue Station tussen 16 januari en 28 februari kunnen worden aangepast, aldus het ministerie van Transport.

Bij taxi’s die in de beruchte files van Bangkok (snelheid minder dan 6 km/u) komen vast te zitten, wordt het tarief beperkt tot 3 baht per minuut —  hoger dan de vorige congestieheffing van 1,25 baht per minuut.  De tarieven zijn 6,5 baht/km van de tweede tot de tiende kilometer, 7 baht/km van de elfde tot de twintigste kilometer, 8 baht/km van de 21e tot de veertigste kilometer en 8 baht van de 41e tot de zestigste kilometer Kosten 5 baht/km.  

Het Thaise Ministerie van Transport heeft voor het eerst in 30 jaar het basistarief voor taxi’s verhoogd naar 35 baht om taxichauffeurs te helpen een fatsoenlijk inkomen te verdienen ondanks hoge brandstofkosten en stijgende kosten van levensonderhoud.

Op de luchthavens Suvarnabhumi en Don Mueang rekenen taxi’s zoals gewoonlijk een toeslag van 50 baht.  Meer dan 80.000 taxichauffeurs in Bangkok en vijf omliggende provincies zullen profiteren van verhogingen van de basistarieven waar taxichauffeurs al lang voor pleiten.  De nieuwe tarieven zijn gebaseerd op een studie van het Thailand Ontwikkelingsonderzoeksinstituut, het TDRI, volgens de directeur-generaal van het ministerie van Landtransport Jirut Wisanjit.  De verhoging komt echter niet overeen met de tarieven die de verschillende taxiverenigingen eisen, aldus Jirut. De taxiverenigingen wilden dat het minimumtarief op 45-50 baht kwam te liggen en de taxitoeslag op 5 baht per minuut.  

In december nam een ​​passagier in een taxi in Bangkok een video op waarop te zien was dat de taxameter verdacht snel omhoog ging.  De passagier zei dat hij op Don Mueang Airport in de taxi stapte en dat de taxameter al was verhoogd tot 347 baht toen ze de Din Daeng Expressway naderden.  Toen de taxichauffeur de passagier de taxameter zag filmen, zette ze hem plotseling uit, al duurde het nog even voordat ze hun bestemming bereikten, aldus de passagier.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!