De Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization) moet regels ontwikkelen voor vaccinatiegegevens

~DE UITZONDERING BEVESTIGD DE REGEL~
(Een uitzondering maakt de regel nog niet ongeloofwaardig)

BANGKOK:- De gezondheidsautoriteiten van Thailand zijn sceptisch over het voorstel van de invoering van een vaccinatiepas waarmee buitenlandse toeristen die tegen Covid-19 zijn ingeënt, naar Thailand kunnen komen zonder een quarantaine van 14 dagen te hoeven ondergaan.  

De directeur-generaal van de Thaise ziekten controledienst, Dr.  Opa’s Karnkawinpong wees gisteren op een verklaring van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat er onvoldoende bewijs is dat het vaccin mensen volledig beschermt tegen infectie.  

Dr. Opa gelooft dat de vaccinatiekaart in de toekomst door reizigers zal worden gebruikt om te voorkomen dat het virus zich verspreidt, net zoals de vaccinatiekaart tegen gele koorts die reizigers uit Afrika en Zuid-Amerika gebruiken om te bewijzen dat ze tegen de ziekte zijn ingeënt.  

De WHO moet de regels uitwerken over wanneer en hoe vaccinatierecords kunnen worden gebruikt om er een internationale verordening van te maken.  

Veel aan toerisme gerelateerde organisaties, zoals de State Tourism Authority (TAT), geven de voorkeur aan vaccinatiepassen om buitenlandse toeristen terug naar Thailand te lokken en de noodlijdende economie een boost te geven. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse Thaise media

Eén gedachte over “De Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization) moet regels ontwikkelen voor vaccinatiegegevens”

  1. Ben het helemaal eens met de stelling richting de WHO. Ik wil zo snel mogelijk weer naar m’n partner in Thailand. Ik kom reeds 25 jaar naar Thailand voor een verblijf van 6 maanden. Nu ben ik al vanaf 24 maart 2020 in Nederland. Dus na vaccinatie hoop ik dat de Thaise overheid mij toelaat zonder garantaine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!