De weersomstandigheden in Thailand zullen dit weekend gaan opklaren, zo verspeld het TMD

THAILAND:- Deze afgelopen week ging het land gebukt onder zware weersomstandigheden maar de weersvoorspelling van de Thaise meteorologische dienst beloofd voor de komende dagen….fijn aangenaam weer, welke maar zo tot volgende week woensdag kunnen aanhouden.

Khun Chomparee Chompurat, directeur van de Meteorologische Dienst, vertelde dat de provincies in het noorden, noordoosten, de centrale vlaktes, het oosten en het zuiden het in de afgelopen zwaar te verduren hebben gehad.

Dit was te wijten aan een sterke zuidwestelijke moesson over de Andamanse Zee en de Golf van Thailand en de moessontrog, die zich uitstrekte van het noorden tot een lagedrukgebied in het noordoosten.

Vanaf vandaag zou de moesson zwakker worden en zou de trog zich noordwaarts naar Myanmar, Boven-Laos en Boven-Vietnam verplaatsen, maar in in sommige gebieden van het oosten en de westkust van het zuiden zouden er zich hier en daar zware regenbuien kunnen voordoen.

Van aanstaande maandag tot woensdag zou de moesson boven de Andamanse Zee en de Golf van Thailand verder aan kracht verliezen en zou regen schaars worden.  De golven zouden maximaal 1-2 meter hoog zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TMD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!