De voorgestelde zoutbelasting wordt dit jaar niet in Thailand ingevoerd aldus de accijnzen dienst 

BANGKOK:- Een geplande zoutbelasting op natriumrijke voedingsmiddelen zal dit jaar niet worden ingevoerd, heeft de Thaise accijnsdienst bevestigd.  De dienst legde uit dat de nieuwe belasting zou worden opgeschort om de economie de tijd te geven om te herstellen.

Thailand had verwacht dit jaar tot 88 miljard Baht te innen van de zoutbelasting op voedsel.  De nieuwe belasting werd voorgesteld als een manier om een ​​gezondere levensstijl te bevorderen.  

Thais consumeren gemiddeld 1,8 theelepel zout per dag – bijna twee keer de dagelijkse inname die wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie.  Een hoge zoutinname verhoogt de bloeddruk, wat kan leiden tot hartaandoeningen.

De belastingplannen van dit jaar werden herzien nadat het kabinet deze week de accijnzen op diesel met 3 baht per liter verlaagde om de stijgende kosten van levensonderhoud tegen te gaan.

De stap verlichtte de druk op het Oliefonds, dat uitgeput is na subsidiëring van de energieprijzen die zijn opgedreven door de omstandigheden op de wereldmarkt en niet in staat is meer geld te lenen. Het verlagen van de accijns met 1 baht per liter kost de overheid echter 2 miljard baht per maand.

De hoofdinkomsten van de accijnzen komen uit belastingen op benzine, voertuigen, bier en sterke drank.  De inkomsten uit belasting op bier en sterke drank liggen nog steeds onder de doelstelling, maar zullen naar verwachting stijgen zodra de Covid-19-beperkingen zijn opgeheven

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!