De Thanyaburi Mini Zoo opent op 13 maart in Pathum Thani

PATHUM THANI:- De Thanyaburi Mini Zoo gaat op 13 maart van dit jaar open in Pathum Thani en legt de basis voor de verhuizing van de beroemde oude Dusit Zoo in Bangkok.

De nieuwe mini-dierentuin, net ten noorden van Bangkok, is gevestigd in een openbaar park en heeft kleine dieren zoals gevlekte herten, varkensherten en moerasherten, doodshoofdaapjes, lemuren, egels, varanen en geelkopschildpadden als bewoners.

Het openbare park beschikt ook over markten om de economie van nabijgelegen gemeenschappen te stimuleren en  zal het land gebruiken voordat de vervanging voor Dusit Zoo in 2027 wordt voltooid.

Het kabinet keurde vorige maand een budget van 1,1 miljard Baht goed voor de bouw van een nieuwe dierentuin op het door de Koning toegekende perceel in Pathum Thani.  Het budget wordt besteed van de boekjaren 2023 tot en met 2027.

De Zoölogisch Park Organisatie zal de nieuwe dierentuin bouwen op een perceel van 300 rai in Klong Hok I het Tambon Rangsit.

De dierentuin, die zal worden gebouwd ter ere van Zijne Majesteit de Koning, wordt een uitgebreide faciliteit op internationaal niveau met zones waar mensen kunnen leren over de natuur en het milieu en lokale en buitenlandse dieren in het wild kunnen bestuderen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!