De vluchtende mensen uit Myanmar worden niet aan de Thaise grens terug gedrongen

~ER ZIT MAAR ÉÉN F IN HET ABC~
(Het juiste midden vinden, is moeilijk)

BANGKOK:- De Thaise regering heeft berichten in de media ontkend dat Birmese vluchtelingen die het dodelijke conflict in Myanmar ontvluchten, bij de grens worden tegengehouden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken Tanee Sangrat zei dat de berichten dat Karen-dorpelingen die in Thailand waren aangekomen door het leger werden gedwongen terug te keren naar Myanmar, onjuist waren.  

Het geweld in Myanmar is geëscaleerd sinds de militaire staatsgreep van 1 februari waarbij de democratisch gekozen burgerregering onder leiding van Aung San Suu Kyi werd omvergeworpen.  Tot dusver zouden naar verluidt minstens 400 mensen zijn omgekomen.  In het weekend lanceerde het Birmese leger een luchtaanval op een Karen-dorp.  Duizenden dorpelingen vluchtten het bos in voordat ze de grens met Thailand overstaken.  

De Karen National Union leidde een opstand tegen de militaire coup en viel naar verluidt militaire posten in de staat aan, waardoor het leger terugvecht met luchtaanvallen.  

De Thaise regering observeert de situatie en merkt op dat het koninkrijk in het verleden vluchtelingen uit buurlanden heeft geholpen.  “Thailand heeft door de jaren heen een toestroom van mensen uit de buurlanden gezien om verschillende redenen.  In het verleden hebben we altijd groepen gesteund die op de vlucht waren geslagen voor gevechten en burgerlijke onrust op basis van onze humanitaire traditie en internationaal aanvaarde principes, ” zo vertelde khun Tanee.  

Overheidsinstanties bereiden zich al weken voor op de toestroom van Birmese migranten, onder meer door het vasthouden van gebieden aan de grens en het bouwen van schuilplaatsen. Deze migranten worden aan de Thaise kant van de grens opgevangen en onderzocht op Covid19 virus.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: thaipbsworld.com

3 gedachten aan “De vluchtende mensen uit Myanmar worden niet aan de Thaise grens terug gedrongen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!