De vervuiling van het zeewater bij Pattaya is geen olie maar de afvallozing vanuit het stadsriool

PATTAYA:- De stadsautoriteiten verklaarde dat het zeewater in de Baai van Pattaya zwart werd omdat het afvalwater van een rioolwaterzuiveringsinstallatie een paar uur lang overstroomde en niet als gevolg van een olielek zoals werd gevreesd, zo stond in de Thaise krant Naewna gepubliceerd.

Dit nieuws volgde op de verspreiding van een videoclip waarop te zien was hoe een boot in de baai van Pattaya zeilde en op veel olievlekken in het zeewater stuitte, waarbij de vraag werd gesteld of deze afkomstig waren van drie oliesmokkelboten die verdwenen van een pier van de marinepolitie in Sattahip. een paar dagen geleden.

Bij verdere inspectie bleek dat het water bij de Bali Hai Pier vervuild was met zwarte substantie en dat er in het midden van de baai veel olievlekken lagen.

Khun Manoch Nongyai, zijnde de loco-burgemeester van de stad Pattaya, zei echter dat het water bij de Bali Hai-pier vuil werd nadat afvalwater van een rioolwaterzuiveringsinstallatie in zee was gestroomd.

Deze fabriek werd om 17.00 uur gesloten. gisteren voor reparatie nadat een rioolleiding plotseling was ingestort. Om 23.00 uur waren de reparatiewerkzaamheden klaar. gisteravond, waarna de rioolwaterzuiveringsinstallatie normaal begon te werken.

De vervuiling van het zeewater is absoluut niet te wijten aan een olielek, zoals eerder beweerd,  benadrukte hij.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!