De verkiezingsbelofte van de Pheu Thai-partij in Thailand wordt nagekomen 

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid heeft de 13 eerder voorgestelde nationale gezondheidsplannen samengevoegd tot 10 urgente of ‘quick-win’-maatregelen, gericht op het ‘30-baht-behandelingsprogramma’.

De ‘behandeling van 30 baht overal’ was één van de belangrijkste verkiezingsbeloften van de regerende Pheu Thai-partij. Het doel van de tien dringende maatregelen is om binnen 100 dagen concrete resultaten te bereiken, zei minister van Volksgezondheid Dr. Cholnan Srikaew toen hij de maatregelen vorige maand aankondigde. Hij zei dat sommige maatregelen al zijn gestart en dat ze naar verwachting op tijd voor het nieuwe jaar resultaten zullen opleveren als gift aan het publiek.

Het programma “Treatment Anywhere” is een voortzetting van het 30 baht-programma voor universele gezondheidszorg, die in 2002 door de toenmalige regering werd geïntroduceerd Premier Thaksin Shinawatra werd geïntroduceerd.

Onder de nieuwe versie van het programma zullen begunstigden voor slechts 30 baht behandeling krijgen voor grote medische problemen in deelnemende ziekenhuizen. 

Dr. Cholnan zei dat vier gezondheidszones, verspreid over 27 provincies, nu klaar zijn om het programma uit te voeren.

De andere negen quick-win-gezondheidsbeleidsmaatregelen zijn:
Voortzetting en uitbreiding van gezondheidsvoorzieningen/ziekenhuizen onder koninklijke bescherming of op koninklijk initiatief. 
* Oprichting van districtsziekenhuizen in alle 50 districten van Bangkok en één Ziekenhuis met 120 bedden in de wijk Muang in Chiang Mai.
* Elke provincie moet beschikken over een behandelcentrum voor geesteszieken en drugsverslaafden.

*Het verstrekken van 1 miljoen doses HPV-vaccin aan vrouwen tussen de 11 en 20 jaar door het hele land. 
* Bevorder het moreel en de professionele ontwikkeling van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, waaronder: door het bieden van 3.000 vaste arbeidsplaatsen voor verpleegkundigen en gespecialiseerde verpleegkundigen.
* Opzetten van een centrum voor palliatieve zorg in elke gezondheidszone. 
* Opname van geboortebevordering in de nationale agenda en de integratie ervan daarin de politiek van verwante instellingen. 
*Het bevorderen van de gezondheidsindustrie door het opzetten van modelgemeenschappen en blauwe zones voor ouderen.
* Lancering van het programma “One Region, One Doctor in the Sky” om de bereidheid van Thailand om medische noodsituaties te behandelen te benadrukken om medische toeristen aan te trekken.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!