De varkensvlees-productie in Thailand is naast de gevolgen van het Covid19 virus ook zwaar getroffen door overstromingen

THAILAND:- De voortdurende plots ontstane overstromingen hebben de varkensproductie verstoord, wat resulteert in hogere bedrijfskosten en waarbij wij als boeren meer lasten moeten dragen, zo vertelde een varkensboer gisteren aan de redactie van de Thai Enquirer.

 “In de nacht van 12 oktober trof een plotselinge overstroming mijn boerderij, de varkens waren gestrand in een stal omdat ze niet op tijd konden worden weggebracht.  Sommigen verdronken en anderen hun kop boven water te houden’, zo vertelde khun Wallop Ura, een varkensboer, aan Thai Enquirer.

Hij zei dat aangezien de overstroming de productie ernstig heeft aangetast, het geschatte inkomensverlies betekende dat het niet de moeite waard was om met zijn varkensstal door te gaan.

Khun Wiwat Pongwiwatchai, vice-president van de Thaise Vereniging van Varkenshouders, zei dat de huidige situatie wijdverbreide schade aan de varkensproductie heeft veroorzaakt.

Varkens moeten van de boerderij worden afgevoerd om verlies of beschadiging te voorkomen.  Bovendien worstelen veel boeren met het terugdringen van gewassen.

Volgens gegevens van het Bureau voor landbouweconomie verwachten boeren dat hun inputkosten sneller zullen stijgen, inclusief de prijzen van voedselingrediënten, met name maïsvoer.

De uitbraak van Covid-19, waardoor de vraag naar varkensvlees is afgenomen als gevolg van gesloten restaurants en vermiste toeristen, heeft ook stevige gevolgen gehad voor de prijs van varkensvlees.

Dit in combinatie met de overstroming betekent dat de industrie zich in een precaire situatie bevindt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thai Enquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!