“Cold case” zaak voor de moord op een zwanger meisje na 14 jaar in Thailand opgelost

LOEI:- Ruim 14 jaar nadat een zwanger meisje is Bangkok is vermoord is de Thaise politie erin geslaagd de moordenaar alsnog te arresteren. Dit delict inmiddels een “Cold Case” genoemd, betreft een moordzaak die in 2007 plaatsvind en sindsdien was de moordenaar op de vlucht. Maar gisteren werd de verdachte eindelijk opgespoord en gearresteerd in de afgelegen noordoostelijke provincie Loei.

De politie van de Crime Suppression Division arresteerde de 65-jarige Surachart Khonkhaeng voor de moord op een 14-jarig meisje die meer dan tien jaar geleden plaatsvond.  Op 21 juni 2007 werd door de Talingchan-rechtbank in Bangkok een arrestatiebevel op zijn naam uitgevaardigd.

De commissaris van het Centraal Recherche Bureau politie Luitenant generaal Jirapop Puridet legde uit dat de verdachte in 2006-2007 een seksuele relatie met dit jonge meisje zou hebben gehad gedurende een periode van 6 of 7 maanden.  Het meisje was de nicht van de vrouw van Khun Surachart, maar deze wist niets van de affaire van haar man.

Khun Surachart hoorde dat het meisje zwanger was toen ze tijdens een vakantie van school terugkeerde naar haar ouders in Bangkok.  In die tijd zou de verdachte van Nong Khai naar Bangkok zijn gereisd om het meisje te vermoorden.  De politie denkt dat Surachart bang was dat het meisje hun relatie met haar ouders zou blootleggen, die dan mogelijk aangifte zouden doen tegen de oudere man.

In Bangkok gaf Khun Surachart het meisje een doos melk die naar verluidt was doorspekt met pesticiden.  Na het drinken van de melk kreeg het meisje buikpijn en stierf uiteindelijk.  Het lichaam van het meisje werd later ontdekt in een doek gewikkeld op een vuilstortplaats in het Nong Khaem-district.  Uit autopsie bleek dat het meisje giftige chemicaliën in haar lichaam had maar ook dat ze 6 maanden zwanger was.

De recherche concludeerde dat Khun Surachart de laatst bekende persoon was die contact met het meisje voor haar dood had. Nadat getuigen hadden gemeld dat ze zijn voertuig hadden gezien in de buurt van de plek waar het lichaam werd gevonden, geloofde de politie van Nom Khaeng dat ze genoeg bewijs hadden om een ​​arrestatie te verrichten en kregen ze een bevel van de rechtbank.  Maar Khun Surachart sloeg op de vlucht en er werd 14 jaar lang niets van hem vernomen, tot hij gisteren eindelijk werd gearresteerd.

De politie meldde dat Surachart toegaf een seksuele relatie met het meisje te hebben gehad, maar hij ontkende haar te hebben vergiftigd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!