De varkensvlees prijzen in Thailand zouden binnen 4 maanden genormaliseerd moeten zijn

BANGKOK:- De belangrijkste oorzaken van het momentele dure varkensvlees bestaand uit de toegenomen vraag op de markt naar varkensvlees, het dalende aanbod van slachtvarkens en de prijzen voor diervoeders zoals maïs en sojameel.  

De hoge productiekosten hebben ertoe geleid dat een aantal boeren is gestopt met de varkenshouderij, maar de autoriteiten verwachten dat de varkens-vleesprijzen binnen 4 maanden zullen gaan normaliseren.

Premier-generaal Prayuth Chan-o-cha heeft het ministerie van Handel en het ministerie van Landbouw en Coöperaties de opdracht gegeven om het probleem van te dure varkensvlees snel op te lossen.  Op korte termijn wordt een vertraging in de export ingevoerd terwijl groot- en detailhandelaren worden aangespoord om de varkensprijzen niet te zien stijgen.  Verkopers wordt ook gevraagd varkensvlees niet te hoog te prijzen.  De verwachting is dat de prijzen binnen 4 maanden normaliseren.

De Minister van Financiën, khun Arkhom Termpittayapaisith zei dat de regering het dure varkensvleesprobleem aanpakt door de export van varkensvlees stop te zetten, af te zien van varkensvleesrechten en belastingen, de teelt van voedergraan aan te moedigen om de invoer te vervangen, en speciale leningen via de Bank voor Landbouw en Landbouwcoöperaties om de robuustheid van het varkensvleesproductiesysteem.

Het departement van veeteelt heeft de vertegenwoordigers van relevante verenigingen gisteren uitgemond om deze kwestie te bespreken.  De resultaten worden gepresenteerd aan de Pork and Pork Product Development Committee, ook wel de Pig Board genoemd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!