De uit Deurne afkomstige filmstudente Lizzy Hubers maakt documentaire over waterprobleem Bangkok

NEDERLAND:- Nog één dag kun je bijdragen aan de crowdfunding-actie voor de documentaire waar onder andere Lizzy Hubers uit Deurne aan meewerkt. Samen met vier andere filmstudenten is ze bezig om een film te maken over het waterbeheer in Bangkok. Inmiddels staat de teller van de inzamelingsactie op ruim 10.000 euro waarmee de studenten een mooi budget hebben om een goede documentaire te produceren.

Het is volgens belangrijk dat er meer aandacht komt voor het probleem in de Thaise hoofdstad. Bangkok staat bekend om zijn kwetsbaarheid voor overstromingen vanwege de ligging in een laaggelegen delta en snelle verstedelijking. De overheid heeft stappen ondernomen om het probleem aan te pakken, maar het blijft een hardnekkige uitdaging voor de stad en er is nog weinig structurele aandacht voor dit probleem.

‘Zinkende stad’
De vijf jonge Nederlandse filmmakers waaronder Lizzy uit Deurne gaan in het kader van hun opleiding in de vorm van een documentaire aandacht besteden aan de steeds urgenter wordende problematiek. Want de klimaatverandering en slechte stadsplanning hebben de overstromingsproblemen van de stad alleen maar verergerd. Bangkok wordt door velen zelfs al de ‘zinkende stad’ genoemd waar de filmstudenten meteen de titel voor hun film mee te pakken hadden.

Sloppenwijk
Het ingezamelde geld van de crowdfunding gaan Lizzy en haar medestudenten onder meer gebruiken om apparatuur in te huren voor de productie van ‘The Drowning City’ maar ook om de reis mee te kunnen maken naar de Thaise hoofdstad zodat ze zelf vast kunnen leggen hoe ernstig de problemen zijn. “Wij gaan een inwoner van een sloppenwijk en twee mensen die zich bezighouden met een mogelijke oplossing volgen, om zo een duidelijk beeld te schetsen van de situatie en wat er aan te doen valt. Daarnaast zullen wij ook achter de schermen kijken bij het Nederlands instituut Deltares om te kijken wat Nederland doet aan dit probleem”, leggen de studenten uit.

Waterproblematiek
Ons land staat al vele tientallen jaren internationaal bekend om zijn uitzonderlijke knowhow en expertise op het gebied van waterbeheer. Nederlandse bedrijven spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol bij het oplossen van de waterproblematiek in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Datzelfde geldt bij de ontwikkeling en realisatie van het masterplan dat werd gemaakt voor de Amerikaanse stad New Orleans na de verwoestende orkaan Katrina.

Meer informatie over het project van de filmstudenten vind je op de webpagina van ‘The Drowning City’.

Ivo Boudewijns

3 gedachten aan “De uit Deurne afkomstige filmstudente Lizzy Hubers maakt documentaire over waterprobleem Bangkok”

  1. Ik verwacht niet veel medewerking van Thai.
    Er zal geen loket open zijn voor nieuwsgierige buitenlanders met een camera.

  2. 15 jaar geleden hebben Nederlandse gespecialiseerde bedrijven een grote offerte gedaan om een soort afsluitdijk te bouwen onder bangkok. Dat zou het hele probleem verholpen hebben. Echter buitenlandse aanbestedingen van deze imvang is niet realiseerbaar in Thailand om de corruptie in stand te houden. Dus projecten konden geen doorgang vinden. Een filmploegje uit nl zal geen verandering of nieuw licht kunnen werpen ol deze mega grote problematiek met een crowd fundinkje die slechts de vliegtickets voor deze studenten kan financieren! Hiervoor zijn tonnen nodig om iets in beweging te kunnen zetten. Bedrijven als ballast nedam en Babcock duiker etcetera doen dat soort onderzoeken en investeringen. Toch wens ik deze studenten een leuke reis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!