De torenhoge straatlantaarn die het zicht op Khao Chi Chan belemmert, wordt verplaatst

PATTAYA:- Zowel toeristen als inwoners hebben bezwaren geuit tegen de plaatsing van een torenhoge straatlantaarnpaal van ongeveer 20 tot 30 meter hoog, die het zicht op het schitterende Boeddhabeeld aan de kant van de Khao Chi Chan-berg in het district Sattahip belemmert.

Na een onderzoek door nieuwsverslaggevers hebben toeristen er gezamenlijk bij de autoriteiten op aangedrongen de straatlantaarn naar de zijkanten te verplaatsen, waar meer ruimte is. Ze beweren dat deze verplaatsing niet alleen de kijkervaring voor bezoekers zou verbeteren, maar ook de algehele esthetische aantrekkingskracht van het gebied zou vergroten.

Toeristen betreuren het belemmerde zicht op het prachtige Boeddhabeeld aan de zijkant van de Khao Chi Chan-berg, veroorzaakt door een torenhoge straatlantaarnpaal van ongeveer 20-30 meter hoog.

Het meest schilderachtige gezichtspunt van het beeld wordt bedorven door de torenhoge lantaarnpaal, die het adembenemende zicht op het Boeddhabeeld op de Khao Chi Chan-berg belemmert.

Burgemeester van Khao Chi Chan, Thanaphong Khotmani, heeft bevestigd dat zowel de gemeenteraad van Khao Chi Chan als de Koninklijke Thaise Marine, verantwoordelijk voor het gebied, actief de zorgen van het publiek aanpakken. Er worden pogingen ondernomen om de straatlantaarn snel te verplaatsen.

Er zijn gesprekken gaande met het management van de Wat Yansangwararam-tempel, waarbij de tempel zijn bereidheid uitdrukt om samen te werken bij het oplossen van het probleem. De voortgang op dit gebied werd echter tijdelijk stopgezet vanwege de recente pandemie.

Ondanks de vertraging worden er pogingen ondernomen om de verplaatsing van de straatlantaarn te bespoedigen. Verwacht wordt dat tegen het einde van het jaar de straatlantaarn zal worden verplaatst, zodat alle bezoekers een onbelemmerd zicht op het Boeddha-beeld hebben.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!