De toestemming om E-sigaretten in Thailand te gebruiken is niet het antwoord in strijd tegen roken, zo waarschuwen Thaise agentschappen

THAILAND:- De Farmaceutische Vereniging van Thailand en andere gerelateerde instanties hebben zich verzet tegen het plan van de regering om e-sigaretten legaal te maken.

In een verklaring wezen de agentschappen erop dat rook van e-sigaretten tot 56 chemicaliën bevat, waarvan 29 het veiligheidsniveau overschrijden.

“Ook worden sommige chemicaliën die door een e-sigaret worden geproduceerd, niet aangetroffen in gewone tabakssigaretten en kunnen ze de gezondheid van mensen beïnvloeden.  Dit zal de last voor de volksgezondheid van het land alleen maar vergroten”, aldus de verklaring.

Het wees er ook op dat e-sigaretten niet het enige alternatief zijn voor stoppen met roken, maar dat rokers die willen stoppen ook een beroep kunnen doen op medische behandeling, vrij verkrijgbare medicijnen en begeleiding.

“Het onderzoek toont ook aan dat e-sigaretten mensen niet helpen stoppen met roken en een nieuwe verslaving kunnen worden”, aldus de verklaring.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok  
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!