De toeristenautoriteit van Thailand presenteert de badplaats Hua Hin in Japanse komische stijl

HUA HIN:- De invloed van Japanse manga op de popcultuur over de hele wereld valt niet te ontkennen, en Thailand is daarop geen uitzondering. De afgelopen decennia is de Japanse manga aanzienlijk populair geworden in het Koninkrijk en is het een belangrijk onderdeel van de Thaise entertainment-cultuur geworden.

De Thaise toeristenautoriteit, het TAT, in Prachuap Khiri Khan profiteert van de aantrekkingskracht die deze Japanse strips op hun fans hebben en presenteert een mangafotoserie over de bezienswaardigheden in Hua Hin.

De grote verscheidenheid aan manga scènes is een belangrijke reden voor hun populariteit. Manga omvat een breed scala aan thema’s en stijlen, van romantische komedies tot actie en avontuur tot fantasy en sciencefiction.

De mangafotoserie van TAT is net zo divers en presenteert de beroemdste bezienswaardigheden in Hua Hin in de kenmerkende Japanse stripstijl. 

Denk hierbij aan het kolossale standbeeld van de belangrijke monnik Luang Pu Thuat in Wat Huay Mongkol, afgebeeld als ninjakrijger, het strand van Hua Hin met de onmiskenbare Khao Takiap aan de horizon, de bruisende avondmarkt van Hua Hin en het prachtige oude treinstation van Hua Hin, dat gemakkelijk uit een Japanse strip had kunnen komen. 

Andere foto’s in de Hua Hin Manga-fotoserie zijn onder meer de Tamarindemarkt, Cicada-markt, de oude vissteiger en de beroemde paarden van Hua Hin op het strand.

De marketingcampagne van TAT heeft bijzondere belangstelling getrokken van binnenlandse toeristen, maar ook met het steeds groeiende aantal Japanse toeristen in de jongere leeftijdsgroep Thailand ontdekt als exotische reisbestemming.

Omdat de populariteit van Japanse manga in Thailand leidt tot een groeiende schare fans en een actieve gemeenschap, zal de creatieve marketingcampagne van TAT waarschijnlijk vooral de belangstelling trekken van binnenlandse toeristen, maar ook van het steeds groeiende aantal Japanse toeristen op jongere leeftijd.  Een groep die Thailand als een exotische reisbestemming beschouwt, hebben het nu zelf ontdekt. 

Manga-bijeenkomsten van mangaliefhebbers met internationale deelnemers in Thailand zijn niet langer ongewoon, en fans delen hun passie online op forums en sociale media. 

Alle afbeeldingen uit de creatieve mangafotoseries van TAT zijn te vinden op facebook.com/Tatprachuapkhirikhan

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TAT Facebook 

Eén gedachte over “De toeristenautoriteit van Thailand presenteert de badplaats Hua Hin in Japanse komische stijl”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!