De toeristen die via land- en zeekanalen via drie provincies Thailand binnenkomen hoeven vanaf 1 maart niet in quarantaine

BANGKOK:- Tijdens belangrijke vergadering van het CCSA, voorgezeten door premier-generaal Prayut Chan-o-cha, is  overeengekomen om de quarantaine voor zowel Thais als buitenlanders die het land binnenkomen via land- en zeekanalen in drie proef-grensprovincies  van Nong Khai, Udon Thani en Songkhla vanaf 1 maart af te schaffen.

Momenteel staat het koninkrijk alleen toegang zonder quarantaine toe via de lucht onder Thailand Pass en het Test & Go-schema.

De CCSA-woordvoerder dr. Taweesilp Visanuyothin zei dat vanaf 1 maart degenen die het land via de drie provincies over land willen binnenkomen, zich wel moeten registreren voor Thailand Pass.

“De nieuwe aankomsten over land hebben geen quarantaine nodig, maar ze moeten bij aankomst een RT-PCR-test doen en een nacht in een alternatief quarantainehotel [AQ] verblijven dat is gecertificeerd volgens de SHA Extra Plus-standaard in afwachting van het resultaat,”  hij zei.  “Maar moeite WEL op de 5e dag van hun verblijf een ATK-test moeten afleggen.”

De overige criteria voor bezoekers over land zijn onder meer de noodzaak om minimaal 14 dagen voor vertrek volledig te zijn ingeënt tegen Covid-19, een negatief resultaat van de RT-PCR-test uiterlijk 72 uur voor vertrek, een betalingsbewijs voor een hotelaccommodatie op de eerste  nacht- en Covid-19-verzekeringsdekking van ten minste US $ 20.000 (645.000 baht)

Bezoekers via maritieme kanalen moeten zich registreren voor een COE (certificaat van toegang), een RT-PCR-test doen bij aankomst en op hun boot/jacht blijven in afwachting van het resultaat.  Ze hebben ook een verplichte ATK-test nodig op dag 5, vergelijkbaar met bezoekers over land, maar minus een hotelboeking/betaling.

“De CCSA zal overwegen om de maatregelen zonder quarantaine vanaf april uit te breiden naar andere grensprovincies zoals Satun, Yala en Narathiwat”, voegde Taweesilp toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!