De toenemende vraag naar krachai khao in Thailand zorgt voor een mooi inkomen voor telers

NAKHON SAWAN:- Nu het gebruik van kruidenextracten om Covid19 symptomen te behandelen aan populariteit wint, genereert het een stijgende vraag naar krachai khao, of fingerroot, wat een mooi inkomen voor telers in deze provincie is.

De verkoop is enorm gestegen van het extract van de groene chiretta-plant, bekend als fah talai jone, gebruikt in de traditionele geneeskunde en nu gebruikt om Covid-19-symptomen te behandelen.

De afdeling Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde werkt samen met Mahidol Universiteit om een ​​klinische proef om de werking van twee extracten van vingerwortel, Pinostrobin en Pandulatin A, tegen het Covid19 virus uit te voeten.

Daardoor is de prijs van krachai khao, dat vaak wordt gebruikt als smaakstof in voedsel en in de traditionele geneeskunde, is explosief gestegen.

Voorheen werd het verkocht voor 30-80 baht per kilogram, afhankelijk van de kwaliteit en het seizoen, maar de prijzen zijn nu gestegen naar 120 baht of meer. In Nakhon Sawan verdienen boerenhuishoudens nu 5.000-7.000 baht per dag met de verkoop van fingerroot (Boesenbergia rotunda).

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Chalit Pumruang
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!