De toekomst van de wet ter bescherming van sekswerkers ligt bij de volgende regering, aldus de activisten in Thailand

BANGKOK:- Veel Thaise activisten kwamen afgelopen donderdag bijeen om de mogelijkheid van de wet ter bescherming van sekswerkers te bespreken. De wet zou ervoor zorgen dat degenen die in de handel werken gelijkelijk worden beschermd en niet door de samenleving worden gestigmatiseerd, aldus de groep.

Het zou in wezen ook legale prostitutie in Thailand mogelijk maken, een lang bediscussieerd item dat officieel niet bestaat, maar het slechtst bewaarde geheim van Thailand is.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de Foreign Correspondents’ Club of Thailand (FCCT), met als doel het publiek op te roepen dat het tijd is voor Thailand om de misdaad van prostitutie in te trekken en waardigheid terug te geven aan sekswerkers.

Het evenement werd bijgewoond door verschillende particuliere organisaties en vertegenwoordigers van de Internationale Arbeidsorganisatie. De groep zei dat sekswerkers moeten worden erkend als werknemers in plaats van als criminelen, omdat de handel al heel lang bestaat. De wetten eromheen zijn echter te archaïsch, aangezien ze sinds 1996 niet zijn herzien, waardoor sekswerkers vaak worden uitgebuit en er altijd iemand probeert te profiteren van hen.

Door nieuwe wetgeving aan te nemen die sekswerkers beschermt, zou vrijwillige betrokkenheid bij de sekshandel niet langer een strafbaar feit zijn, aldus de groep. De wet, die momenteel wacht om aan de regering te worden voorgesteld, zal uitbuiting voorkomen en deze gemarginaliseerde sector van de samenleving sterker maken. De actiegroep riep de nieuwe regering op om prioriteit te geven aan deze kwestie en de nodige hervormingen door te voeren om de veiligheid en waardigheid van sekswerkers te waarborgen.

“Dit is een goede wet die dit land een stukje waardiger zal maken”, zo mennen de activisten.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!