De toegangshindernissen voor binnenkomst Thailand binnenkort “voltooid verleden tijd”

BANGKOK:- De Thaise regering overweegt afschaffing van laatste vereisten, en buigt het hoofd om de antigeentests en Thailand Pass-registratievereisten voor buitenlandse bezoekers te schrappen nadat het Test & Go-toegangsschema en de RT-PCR-tests bij aankomst volgende maand niet meer nodig zijn.

Vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zei dat de toegangsregels voor buitenlandse aankomsten geleidelijk worden versoepeld.

Vanaf 1 mei hoeven volledig gevaccineerde reizigers alleen nog zelfantigeentesten te doen tijdens hun verblijf.  De 72-uurs pre-travel RT-PCR-test voor internationale aankomsten werd vanaf 1 april ook geschrapt.

De enige resterende vereisten zijn antigeentesten en Thailand Pass-registratie, zo vertelde khun Anutin.

Een paar weken na 1 mei kan het ministerie het Center for Covid-19 Administration Situation (CCSA) vragen om te overwegen deze te verwijderen als het infectiepercentage onder de aankomsten laag is, zei de heer Anutin.

“We moeten geleidelijk gaan omdat sommige mensen de volledige heropening van het land hebben gesteund, maar sommigen willen niet dat de regering dingen overhaast. We moeten een evenwicht vinden op basis van de beschikbare informatie”, aldus Khun Anutin.

Hij zei dat de dagelijkse caseloads van Covid-19 zijn gestabiliseerd en dat als er geen nieuwe mutaties van het virus naar voren komen, het aantal infecties en dodelijke slachtoffers naar verwachting zal dalen.

Momenteel is ook het aantal patiënten aan beademingsapparatuur en het gebruik van anti-covid-medicijnen afgenomen, wat in overeenstemming is met de inspanningen van de regering om de beperkingen te versoepelen, zei hij.

“Het Songkran-festival eindigde meer dan 10 dagen geleden en de dagelijkse besmettingen zijn niet gestegen. Ik waardeer de medewerking van alle betrokkenen”, zei hij. Eerder was er bezorgdheid dat de interprovinciale verplaatsing van mensen die tijdens het festival reizen en terugkeren naar hun thuisprovincies een piek in het dagelijkse aantal zaken zou hebben veroorzaakt, tenzij strikte voorzorgsmaatregelen waren genomen.

Thailand heeft de afgelopen 24 uur 14.437 nieuwe gevallen van Covid19 en 127doden geregistreerd, zo maakte de CCSA deze donderdagmorgen bekend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!