De toegang tot het Test & Go programma in Thailand kan worden opgeschort vanwege zorgen over de Omicron variant

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid zal de opschorting aanbevelen van het “Test and Go”-programma voor gemakkelijke toegang voor volledig gevaccineerde luchtreizigers vanwege de escalerende situatie van Omicron-varianten wereldwijd.

De minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul zei maandag dat hij het voorstel zou voorleggen aan Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA.

Aankomende bezoekers verdrongen zich afgelopen vrijdag op de luchthaven Suvarnabhumi. Het “Test and Go”-toegangsprogramma zal waarschijnlijk worden opgeschort en de quarantaine wordt hersteld vanwege zorgen van Omicron. (Foto: Somchai Poomlard)

Het Test and Go programma is momenteel van toepassing op volledig gevaccineerde bezoekers uit specifieke landen.

Dr. Supakit Sirilak, directeur-generaal van de afdeling Medische Wetenschappen van het ministerie, zei dat een Omicron-geval dat het land binnenkwam via Test and Go zowel voor als bij aankomst negatief had getest op Covid-19, maar een paar dagen later werd de bezoeker ziek en positief getest op de nieuwe variant.

Daarom moet Test and Go worden herzien omdat de zaak zich binnen de vensterperiode van de infectie bevond, 6-7 dagen, zei hij.

“Als Test and Go niet wordt beoordeeld, kunnen geïnfecteerde maar niet-gedetecteerde aankomsten meteen verder het land in reizen en clusters van infecties veroorzaken”, zei Dr. Supakit.

Dr. Supakit zei dat vanaf zondag Omicron-gevallen zijn gevonden in 89 landen en 39 staten in de Verenigde Staten.  Het zou eigenlijk in meer landen kunnen zijn die de aanwezigheid van de variant niet konden bevestigen.

 “Het besmettingspercentage zal toenemen”, zei hij.

Hij zei dat Thailand tot nu toe meer dan 80 Omicron-gevallen had ontdekt.  Er waren 11 gevallen van april tot 10 december, 52 gevallen van 11 tot 19 december en maandagochtend werden er meer gevallen gemeld.

“De meeste Omicron-gevallen die werden ontdekt, waren aankomsten op de luchthaven van Suvarnabhumi en ze vormden een kwart van de daar gevonden Covid-19-gevallen. Het aantal gevallen nam de afgelopen week vrij snel toe, wat overeenkwam met de wereldwijde situatie”, zei hij.

Volgens Dr. Supakit zijn er drie subvarianten van Omicron geweest, maar hun infecties bleven beperkt.

De besmettingen verspreidden zich snel, maar er was onvoldoende informatie om te bepalen of de nieuwe variant ernstige ziekte veroorzaakte.  Vaccins waren minder effectief in het bevatten van de nieuwe variant, maar boostershots kunnen de ontvangers helpen beschermen, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Olleke Bolleke  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De toegang tot het Test & Go programma in Thailand kan worden opgeschort vanwege zorgen over de Omicron variant”

 1. Het ziet er naar uit dat het niet goed gaat daar in Thailand
  Volledige paniek voetbal.
  We zouden dus weer in Quarantaine moeten.
  Hoe kan je een hotel boeken zonder overnachting??
  Je moet je test afwachten in de hotel lobby???
  Ik heb zelf een condo in jomtien, kan ik dan daar niet afwachten op de uitslag???
  Het blijf een trieste bende!!!
  Ik blijf maar wachten op betere tijden.
  Misschien in februari maar eens kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!