Albon over racezitje volgend jaar: “Ben Red Bull en Williams zeer dankbaar”

UK:- Alexander Albon zal volgend jaar voor het team van Williams gaan rijden. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen zal bij Williams, Nicholas Latifi gaan helpen in de jacht op punten. De Thaise Brit heeft dan ook zin om weer te racen in de hoogste klasse van de autosport.

Albon was het afgelopen seizoen vooral bezig in de simulator van Red Bull Racing. Daar zorgde hij ervoor dat de afstellingen voor een raceweekend uitvoerig werden getest. In 2019 en in 2020 was hij nog actief als teamgenoot van Verstappen. Maar door tegenvallende resultaten werd hij vervangen door de Mexicaanse Sergio Pérez.

“Blij om te racen”
De 25-jarige Albon wist niet zeker of hij nog in de Formule 1 zou gaan racen. “Als je uit de Formule 1 stapt, dan weet je nooit zeker of je überhaupt nog terugkomt”, zegt Albon bij F1only.fr. Hij is dan ook erg blij om weer te kunnen racen: “Ik ben erg opgetogen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om in 2022 weer in een Formule 1-stoeltje te zitten.” De Thaise Brit is zijn omgeving dan ook dankbaar: “Natuurlijk ben ik Red Bull en Williams dankbaar voor het feit dat ze in me geloven en me terug hebben geholpen naar de grid.”

De voormalig teamgenoot van Verstappen neemt het plekje van George Russell bij Williams in. Russell gaat op zijn beurt naar Mercedes toe. Daar moet hij het gaan opnemen tegen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: GP fans  
Content: Remy Ramjiawan
Bron: GPfans.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!