De Thaise vereniging van huisvrouwen waren het unaniem over eens, over de verborgen keukenkwaliteiten van Olleke Bolleke mogen wij naar huis schrijven

PATTAYA:- Vele Facebook vrienden van mij weten dat ik géén onverdienstelijk hobbyist ben in de keuken, ik mag graag freubelen (zoals ik mijn keukenkwaliteiten omschrijf) in de keuken. Onlangs werd ik gevraagd om één Oud Hollandse stroopwafels te maken, en…..natuurlijk gaf ik daar gehoor aan. Na lang zoeken (en proberen) kwam ik een receptje voor deeg en de stroop tegen, waarvan ik dacht…dit kan het wel eens zijn. 

En warempel laat het nu toch zo zijn!
Er kwamen mooie goudgele wafels uit het wafelijzer te voorschijn. Warm horizontaal doorsnijden en een lekkere klodder stroop (natuurlijk met een vleugje kaneel) erop smeren, en maar smeren, want u heeft vast wel eens gezien hoe beren hun broodjes smeren.

Resultaat:…..een fantastisch uitziende wafel met een zachte romige stroopvulling, loopt u het water al in de mond? Nee, nu dan ga ik nog even door met iets over Hollandse stroopwafels te vertellen.

De stroopwafel werd voor het eerst gemaakt in de negentiende eeuw in Gouda.  Het is niet bekend wanneer de eerste stroopwafels werden gebakken.  In diverse bronnen wordt de bakkerij van Kamphuisen genoemd, die in het begin van de 19e eeuw in Gouda werd gevestigd, waar de eerste stroopwafels zouden worden gebakken. Wanneer deze bakkerij precies begonnen is met het maken van stroopwafels is niet bekend. 

De stroopwafel, van oorsprong siroopwafel genoemd, is dus van oorsprong een Nederlandse wafel, die niet alleen in Nederland, maar ook Thailand gegeten wordt.  

Nu vraagt u natuurlijk aan mij, kan ik deze bij jou bestellen, helaas, ik verkoop geen van mijn producten, maar niet getreurd, ik weet iemand die dat uitstekend kan en dat is Yumi Yumi. Deze op Phuket woonden Thaise dame is er uitstekend in geslaagd om heerlijke stroopwafels uit haar wafels ijzer te toveren. Zij verstuurt deze degelijk verpakt door heel Thailand, de stroopwafels kosten 10 Baht per stuk en zijn verpakt per 10.

Mocht u trek gekregen hebben, wat ik aannemelijk acht na dit korte stukje, neem dan even CONTACT op met Yumi

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!