De Thaise regering wil de visumregels voor expats herzien

~HET OVER EEN ANDERE BOEG GOOIEN~
(Het anders aanpakken)

BANGKOK:- De Thaise regering overweegt dit jaar de immigratieregels te herzien om het voor buitenlanders en toeristen die langdurig zijn om in het land te blijven gemakkelijker te maken.  Dit maakt deel uit van een strategie om de inkomsten uit investeringen en toerisme te stimuleren zodra de viruspandemie is uitgewerkt.  

De voorgestelde wijzigingen zouden kunnen betekenen dat buitenlanders niet langer elke 90 dagen verblijfsrapporten bij immigratie hoeven in te dienen – een zeer impopulaire regel, vooral nu het online archiveringssysteem al meer dan een maand niet werkt.  Buitenlanders die hun aanvraag online proberen in te dienen, worden begroet met een flitsende animatie die immigratie in een betoverend licht weergeeft, gevolgd door een eenvoudig sms-bericht waarin staat dat het systeem ’tijdelijk gesloten is wegens onderhoud’. 

De immigratieregels zijn het belangrijkste pijnpunt voor expats die in Thailand, zei Chayotid Kridakorn, 54, die aan het hoofd staat van een werkgroep van de regering om investeringen in Thailand te faciliteren, wil het voor buitenlanders gemakkelijker maken om in Thailand te wonen en te werken. 

De autoriteiten zijn van mening dat het faciliteren van de instroom van geschoolde werknemers voor buitenlandse bedrijven en het gepensioneerde Thailand een stimulans zal zijn voor de economie, die vorig jaar de grootste inzinking in meer dan twee decennia leed.  

Volgens de Bank of Thailand zal de bbp-groei pas in het derde kwartaal van 2022 terugkeren naar het niveau van vóór Covid.  Naar verwachting zal binnen een maand een gedetailleerd kader worden gepresenteerd om investeringen en toerisme te stimuleren aan het Economisch Comité van de regering, met onder meer verbetering van de regelgeving inzake immigratie, visumaanvragen en werkvergunningen voor buitenlandse experts, inclusief versoepeling van de vereisten voor buitenlandse werknemers.  

Het kader zal ook prikkels voor buitenlandse investeerders omvatten, zoals verlagingen van de vennootschapsbelasting, versoepelde regels voor het bezitten van onroerend goed en prikkels voor gepensioneerden en starters. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De Thaise regering wil de visumregels voor expats herzien”

  1. Dit is een goede zaak als het lukt.maar het hapert wel een aan de uitvoering.Maar hoop doet geloven volgens de Buda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!