De Thaise regering heeft zojuist de COVID19 maatregelen bekend gemaakt

~BREAKING NIEUWS~

BANGKOK:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand heeft u vanmorgen beloofd om u verder te informeren over de uitkomst van de CCSA vergadering van vandaag.

De meest opvallende aankondiging van is dat de quarantaine vanaf 1 april wordt teruggebracht van 14 dagen naar 10 dagen.  Voor gevaccineerde buitenlanders wordt het dan teruggebracht tot 7 dagen  waarna de quarantaine periode op 1 oktober voor gevaccineerde mensen volledig wordt geschrapt 

Véél van de voorstellen waren zoals eerder deze week door uw nieuwsbeer al verteld, waarbij Thailand in drie fasen zal heropenen.

  • Fase 1 Deze zal plaatsvinden tussen 1 april en 30 juni, waarbij Samut Sakhon niet langer als een ‘rode zone’ of maximaal gecontroleerd gebied wordt omschreven en waarbij het zich bij Bangkok, Samut Prakan, Samut Songkhram, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Pathom  Thani, Tak en Ratchaburi als een ‘oranje zone’ zal aansluiten.

    Veertien andere provincies, Kanchanaburi, Suphanburi, Ayutthaya, Saraburi, Nakhon Nayok, Chachoengsao, Phetchaburi, Rayong, Chonburi, Rayong, Chumphon, Songkhla, Yala en Narathiwat, blijven ‘gele zone’ oftewel een gebied met veel toezicht. De overige provincies worden vermeld als groenzone.
  • Fase 2 Van 1 juli tot 30 september – er zullen geen kleurgecodeerde zones of gecontroleerde gebieden meer in Thailand zijn. Alle beperkingen zullen worden opgeheven, met uitzondering van de voorzorgsmaatregelen onder het nieuwe normaal, zoals sociale afstand nemen, het dragen van een mondkapje en temperatuurcontroles bij het betreden van sommige gebouwen.

  • Fase 3 Vanaf 1 oktober, de regering streeft ernaar gevaccineerde toeristen uit landen met een laag risico Thailand binnen te laten zonder dat ze in quarantaine hoeven te gaan.  Dit hangt echter af van de COVID-19-situatie op dat moment in Thailand af en of voldoende medische hulpverleners in het land de vaccinatie hebben ontvangen.

Ondertussen werd aangekondigd dat de quarantaine vanaf 1 april wordt teruggebracht van 14 dagen naar 10 dagen.

De woordvoerder van het CCSA,  dr. Taweesilp Visanuyothin zei dat zowel Thais als buitenlanders 10 dagen in quarantaine moeten, maar dit zal worden teruggebracht tot 7 dagen later in het jaar.

Er werd ook aangekondigd dat de noodtoestand wordt verlengd tot 31 mei en dat watergooien en schuimpartijen tijdens Songkran van dit jaar verboden zijn en zullen er geen beperkingen voor binnenlands reizen zijn.

Dit is een nieuwsbericht in ontwikkeling, dit artikel zal indien nodig worden bijgewerkt

Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “De Thaise regering heeft zojuist de COVID19 maatregelen bekend gemaakt”

  1. Klein beterschap en duidelijk zit er aan te komen behalve fase 3 landen met een laag risico’s ,als het niet beter gaat na de vaccinatie periode in Europa, dan zal de toestand in Thailand dezelfde ( economisch) blijven
    Maar bon de quarantaine afschaffen zal al veel mensen niet meer afschrikken ( financieel)
    Hopen doet leven,en iedereen moet leven zeker dé thaien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!