De Thaise regering gaat de gesloten restaurants in Bangkok helpen met lage renteleningen

~VEEL RAAD, WEINIG BAAT~
(Niet alle middelen helpen)

BANGKOK:- De Thaise overheid wil restaurants die zwaar getroffen zijn door de Corona-crisis helpen met leningen.  In Bangkok mogen de restaurants momenteel geen gasten bedienen.  

De ophanden zijnde leningen beperkt tot een vastgesteld maximum per aanvrager en gelden voor restaurants en afhaalrestaurants of kraampjes in de foodcourts van warenhuizen.  De lening wordt verstrekt tegen een jaarlijkse rente van 3,99 procent voor een periode van maximaal vijf jaar, waarbij kredietnemers in de eerste zes maanden een betalingsonderbreking krijgen.  

De leningen worden tot en met 31 december door de Government Savings Bank verstrekt en de maatregel zal ten goede komen aan bedrijven in de grotere regio van Bangkok en in de grensprovincies in het zuiden.  

Naar verwachting zullen tot 40.000 bedrijven proberen om gemiddeld 50.000 baht te lenen.  De regering heeft al soortgelijke leningen goedgekeurd voor straatvoedselverkopers die tot 10.000 baht kunnen lenen van de Government Savings Bank tegen een maandelijks tarief van 0,35 procent.  

Deze leningen hebben  een looptijd van drie jaar en de kredietnemer hoeft de eerste zes maanden niets te betalen.  

Aanvragen voor deze lening worden ook geaccepteerd tot en met 31 december.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!