De Thaise politie is van plan het vest van de verkeerspolitie aan te passen om er vriendelijker uit te zien voor toeristen en inwoners

BANGKOK:- De plv. hoofdcommissaris van de Thaise politie is van plan om de kleur van de vestjes die door de verkeerspolitie worden gedragen te veranderen in reflecterend groen en geel om de zichtbaarheid te verbeteren, daarmee moet de politie er vriendelijker uitzien en benaderbaarder te maken en ordelijkheid te bevorderen.

Generaal-majoor Torsak Sukvimol, de plv. hoofdcommissaris van de nationale politie, vertelde gisteren, op nieuwjaarsdag dat hij op dit idee kwam nadat hij verschillende politiebureaus in het hele land had geïnspecteerd en ontdekte dat de meeste verkeersagenten vestjes in alle kleuren van de regenboog droegen.

De commissaris meent dat dit voor verwarring zou kunnen zorgen, en voegde eraan toe dat sommige agenten op hetzelfde politiebureau zelfs vestjes in verschillende kleuren droegen, tsja en dat kan natuurlijk niet in Thailand.

Bijgevolg daarvan wilt commissaris Torsak dat het vest van de Thaise verkeerspolitie vervangen dient te worden, door een zwart jack met korte mouwen met een groen-gele streep, geheel naar het model dat wordt gebruikt door de verkeerspolitie in Engeland en de Verenigde Staten.

Het beleid zou in 2023 kunnen worden afgerond, zo meent commissaris Torsak.

Hij voegde eraan toe dat de gebruikte stof geschikt zal zijn voor het warme weer in Thailand, en dat de prototypes zullen worden gemaakt en getest op geselecteerde politiebureaus voordat ze door het hele land worden verspreid.

Hij zei ook dat geselecteerde politieagenten zullen worden voorzien van tasers om zichzelf, het publiek of slachtoffers te verdedigen tijdens arrestaties of aanhoudingen, zoals in gevallen waarin een verdachte onder invloed is van drugs of gewelddadig wordt en zich verzet tegen arrestatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thairath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!