De Thaise politie heeft dit jaar al meer dan 300.000 motorfietsen motoren tijdens het illegaal straatracen in beslag genomen

BANGKOK:- De politie heeft sinds begin 2021 320.973 motorfietsen in beslag genomen die in het hele land worden gebruikt voor illegale straatraces, zo maakte het plv. hoofd van de nationale politie, politie generaal Damrongsak Kittipraphas, gisteren bekend.

“Inmiddels zijn er aanklachten ingediend voor het overtreden van de Verkeerswet tegen meer dan 3.000 straatracers en meer dan 1.000 motorwinkels voor het uitvoeren van illegale aanpassingen”, zei hij.  

“Ondertussen werden meer dan 40.000 ouders beschuldigd van het overtreden van de wet op de kinderbescherming omdat ze hun kinderen lieten deelnemen aan illegale straatraces, hetzij als racers of als toeschouwer.”

“ Tot nu toe zijn 1.201.288 mensen aangeklaagd voor overtredingen van de verkeerswet, terwijl 157.548 mensen hun overtredingen hebben geregistreerd in de CRIME-database van de politie”, voegde hij eraan toe.  “Hiervan zijn 241 zaken met 283 daders opgespoord door de politie met behulp van CCTV-technologie.”

Damrongsak voegde eraan toe dat de politie ook een fonds van 400.000 Baht heeft opgezet als beloning voor iedereen die een tip geeft over illegaal straatracen.  Tipgevers krijgen 3.000 Baht handje contantje als de informatie die ze hebben gegeven tot de arrestatie kan leiden.

“Als je informatie hebt over illegaal straatracen of andere gerelateerde misdrijven, neem dan contact op met hotline 1599 of upload video- en fotobewijs naar facebook @SocialMediaRoyalThaiPolice”, voegde hij eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: facebook
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!